BibTex RIS Kaynak Göster

The Thiamine, Riboflavine and Iron Content in the Flours at Various Extraction Rates (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 5, - , 01.10.1992

Öz

Food element content in flour depending upon extraction rate, was varied. Natural food element content in flours at various extraction rates were important also with the respect to enrichment of food. Commercial flours are classified 6 types depending on extraction rates. The various types of flours obtained from different 10 commercial mills were analyzed for riboflavine, thiamine and iron content. According to the results; in the type 4 flours (80% extraction rate) which used as a bread raw material; thiamine content were found between, 1.15-2.08 mg/kg (average 0.81 mg/kg) and Fe content 12.0-29.6 mg/kg (average 16.77 mg/kg).   

Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 5, - , 01.10.1992

Öz

Undaki besin öğesi miktarı, randımana bağlı olarak değişmektedir. Değişik randımanlı unlardaki doğal besin öğesi miktarı, gıda zenginleştirme uygulaması açısından da önem taşımaktadır. Randımana bağlı olarak ticari unlar 6 tipe ayrılmaktadır. Değişik tip unlardaki riboflavin, tiyamin ve demir miktarını belirlemek amacıyla farklı 10 değirmenden sağlanan un örnekleri analiz edilmiştir. Bulgulara göre ekmek hammaddesi olarak kullanılan Tip 4 unlarında (%80 randıman), tiyamin miktarı 1.15-2.08 mg/kg (ortalama 1.72 mg/kg), riboflavin miktarı 0.65-0.90 mg/kg (ortalama 0.81 mg/kg), demir miktarı 12.0-29.6 mg/kg (ortalama 16.77 mg/kg) arasında değişmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Recai Ercan Bu kişi benim

Aziz Ekşi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ercan, R. ., & Ekşi, A. . (1992). Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı. Gıda, 17(5).
AMA Ercan R, Ekşi A. Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı. GIDA. Ekim 1992;17(5).
Chicago Ercan, Recai, ve Aziz Ekşi. “Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin Ve Demir Miktarı”. Gıda 17, sy. 5 (Ekim 1992).
EndNote Ercan R, Ekşi A (01 Ekim 1992) Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı. Gıda 17 5
IEEE R. . Ercan ve A. . Ekşi, “Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı”, GIDA, c. 17, sy. 5, 1992.
ISNAD Ercan, Recai - Ekşi, Aziz. “Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin Ve Demir Miktarı”. Gıda 17/5 (Ekim 1992).
JAMA Ercan R, Ekşi A. Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı. GIDA. 1992;17.
MLA Ercan, Recai ve Aziz Ekşi. “Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin Ve Demir Miktarı”. Gıda, c. 17, sy. 5, 1992.
Vancouver Ercan R, Ekşi A. Değişik Randımanlı Unlarda Tiyamin, Riboflavin ve Demir Miktarı. GIDA. 1992;17(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/