BibTex RIS Kaynak Göster

Use of Phosphates in Meat Products with Low Salt Content (in Turkish)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 5, - , 01.10.1992

Öz

Kişilerde hipertansiyonun artışında sodyum (Na+) un rolü, halk sağlığıyla uğraşan otoriteyi, insanların diyetlerinde aldıkları tuz (NaCl) miktarını azaltmaya doğru yöneltmektedir. Kür edilmiş etler, kısmen fazla miktarda sodyum içerdiği için, NaCl oranının azaltılmasında ilk hedefler bu etler olmuştur. Ama, ürünün tadı, tekstürü, su tutma kapasitesi azaltılmış hem de raf ömrü kısaltılmış olabilir (Sofos, 1983a,b; 1984; 1985). Bu nedenle etlerde kullanımı uygun bulunan ülkelerde, et endüstrisi çeşitli polifosfatları, kısmen tuzun yerine kullanmaya yönelebilir.

Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 5, - , 01.10.1992

Öz

Kişilerde hipertansiyonun artışında sodyum (Na+) un rolü, halk sağlığıyla uğraşan otoriteyi, insanların diyetlerinde aldıkları tuz (NaCl) miktarını azaltmaya doğru yöneltmektedir. Kür edilmiş etler, kısmen fazla miktarda sodyum içerdiği için, NaCl oranının azaltılmasında ilk hedefler bu etler olmuştur. Ama, ürünün tadı, tekstürü, su tutma kapasitesi azaltılmış hem de raf ömrü kısaltılmış olabilir (Sofos, 1983a,b; 1984; 1985). Bu nedenle etlerde kullanımı uygun bulunan ülkelerde, et endüstrisi çeşitli polifosfatları, kısmen tuzun yerine kullanmaya yönelebilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ertaş, A. H. . (1992). Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. Gıda, 17(5).
AMA Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. GIDA. Ekim 1992;17(5).
Chicago Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda 17, sy. 5 (Ekim 1992).
EndNote Ertaş AH (01 Ekim 1992) Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. Gıda 17 5
IEEE A. H. . Ertaş, “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”, GIDA, c. 17, sy. 5, 1992.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda 17/5 (Ekim 1992).
JAMA Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. GIDA. 1992;17.
MLA Ertaş, A. Hamdi. “Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı”. Gıda, c. 17, sy. 5, 1992.
Vancouver Ertaş AH. Tuz Oranı Düşük Et Ürünlerinde Fosfatların Kullanımı. GIDA. 1992;17(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/