BibTex RIS Kaynak Göster

Composition and Pickling of Sea Fennel (Crithmum maritimum L.) (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

Chemical compositions of raw and pickled products of indigenous sea fennel were investigated. The plants collected from Bodrum and Silifke coasts were studied for the first time. Chemical composition of raw leaves and microbiological properties of pickled products were determined. No differences were determined between the locations in chemical composition. A new fermented product was in with high quality, rich in mineral contents and exclusive flavour was obtained by fermentation in 10% brine during 30 days.   

Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 6, - , 01.12.2002

Öz

Bodrum ve Silifke kıyılarından toplanmış deniz rezenesinin taze yaprak ve salamura ürünlerinde kimyasal, salamurada mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Yöreler arası farklılık, hammadde ve ürün bileşimi açısından önemsiz bulunmuştur. %10'luk salamurada 30 gün süren fermentasyonla sağlıklı, mineralce zengin ve ilginç lezzette yeni bir ürün elde edilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Osman Mucuk Bu kişi benim

Atilla Akgül Bu kişi benim

Musa Özcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Mucuk, O. ., Akgül, A. ., & Özcan, M. . (2002). Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi. Gıda, 27(6).
AMA Mucuk O, Akgül A, Özcan M. Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi. GIDA. Aralık 2002;27(6).
Chicago Mucuk, Osman, Atilla Akgül, ve Musa Özcan. “Deniz Rezenesinin (Crithmum Maritimum L.) Bileşimi Ve Salamura Ürüne İşlenmesi”. Gıda 27, sy. 6 (Aralık 2002).
EndNote Mucuk O, Akgül A, Özcan M (01 Aralık 2002) Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi. Gıda 27 6
IEEE O. . Mucuk, A. . Akgül, ve M. . Özcan, “Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi”, GIDA, c. 27, sy. 6, 2002.
ISNAD Mucuk, Osman vd. “Deniz Rezenesinin (Crithmum Maritimum L.) Bileşimi Ve Salamura Ürüne İşlenmesi”. Gıda 27/6 (Aralık 2002).
JAMA Mucuk O, Akgül A, Özcan M. Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi. GIDA. 2002;27.
MLA Mucuk, Osman vd. “Deniz Rezenesinin (Crithmum Maritimum L.) Bileşimi Ve Salamura Ürüne İşlenmesi”. Gıda, c. 27, sy. 6, 2002.
Vancouver Mucuk O, Akgül A, Özcan M. Deniz Rezenesinin (Crithmum maritimum L.) Bileşimi ve Salamura Ürüne İşlenmesi. GIDA. 2002;27(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/