BibTex RIS Kaynak Göster

Nutritional and Health Prodective Effects of Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 01.02.2003

Öz

Yogurt is a Turkish invention according to historical data and has been consumed by Turks and nations dominated by Turkish culture for centuries. Its caloric content is near milk and protein ingestion is better than this original form. The bacteria concentrated in yogurt synthesize some vitamins during their metabolism. It has curative properties for some digestive system disorders. it also shows antibiotic, antimicrobial and antitumoral activities.  

Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 01.02.2003

Öz

Yoğurt, tarihsel kayıtlara göre bir Türk buluşudur ve yüzyıllardan beri Türkler ve Türk kültürü altında kalan ülkelerde tüketilmiştir. Enerji değeri süte yakın, proteinlerinin sindirilebilirliği daha yüksektir. Yoğurt bakterileri faaliyetleri sırasında bazı vitaminleri sentezlerler. Bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarını tedavi edici etkisi vardır. Antimikrobiyal, antitümör özellikleri gösterir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

F. Pınar Çakıroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çakıroğlu, F. P. . (2003). Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi. Gıda, 28(1).
AMA Çakıroğlu FP. Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi. GIDA. Şubat 2003;28(1).
Chicago Çakıroğlu, F. Pınar. “Yoğurdun Besleyici Ve Sağlığı Koruyucu Etkisi”. Gıda 28, sy. 1 (Şubat 2003).
EndNote Çakıroğlu FP (01 Şubat 2003) Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi. Gıda 28 1
IEEE F. P. . Çakıroğlu, “Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi”, GIDA, c. 28, sy. 1, 2003.
ISNAD Çakıroğlu, F. Pınar. “Yoğurdun Besleyici Ve Sağlığı Koruyucu Etkisi”. Gıda 28/1 (Şubat 2003).
JAMA Çakıroğlu FP. Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi. GIDA. 2003;28.
MLA Çakıroğlu, F. Pınar. “Yoğurdun Besleyici Ve Sağlığı Koruyucu Etkisi”. Gıda, c. 28, sy. 1, 2003.
Vancouver Çakıroğlu FP. Yoğurdun Besleyici ve Sağlığı Koruyucu Etkisi. GIDA. 2003;28(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/