BibTex RIS Kaynak Göster

Study on Antimicrobial Activities of Yeast Isolated from Kombucha Tea (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 01.02.2003

Öz

In this research, total of 15 yeasts were isolated from Kombucha tea. Identification results showed that 8 species of Saccharomyces cerevisiae, 2 species of Candida krusei, 2 species of Kloeckera apiculata and 1 species of Kluyveromyces africanus.Inhibition activity of the yeasts against some contaminants and pathogen bacteria (E. coli, S. aureus, P. aeroginosa and Y. enterocolitica) were determined by agar diffusion method. Results showed that some of the strains were produced antimicrobial activity of S. aureus. It was observed that the other yeast strains were not inhibited the others test bacteria.   

Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 01.02.2003

Öz

Bu araştırmada, Kombucha çayından 15 adet maya izole edilmiştir. İdentifikasyon sonuçlan bunların Saccharomyces cerevisiae (8), Candida krusei (2), Kloeckera apiculata (2) ve Kluyveromyces africanus (1) olduğunu göstermiştir. Mayaların genel inhibisyon etkileri bazı kontaminant ve patojen bakteriler (Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeroginosa ve Yersinia enterocolitica) üzerinde ağar diffüzyon yöntemi ile belirlenmiştir. Araştırma sonuçları, mayaların S. aureus üzerinde değişik oranlarda inhibisyon etkilerinin olduğunu göstermiştir. Mayaların diğer test bakteriler üzerinde antimikrobiyal etki göstermedikleri tespit edilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sibel Şafak Bu kişi benim

Z. Nur Yüksekdağ Bu kişi benim

Belma Aslım Bu kişi benim

Yavuz Beyatlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şafak, S. ., Yüksekdağ, Z. N. ., Aslım, B. ., Beyatlı, Y. . (2003). Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi. Gıda, 28(1).
AMA Şafak S, Yüksekdağ ZN, Aslım B, Beyatlı Y. Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi. GIDA. Şubat 2003;28(1).
Chicago Şafak, Sibel, Z. Nur Yüksekdağ, Belma Aslım, ve Yavuz Beyatlı. “Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi”. Gıda 28, sy. 1 (Şubat 2003).
EndNote Şafak S, Yüksekdağ ZN, Aslım B, Beyatlı Y (01 Şubat 2003) Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi. Gıda 28 1
IEEE S. . Şafak, Z. N. . Yüksekdağ, B. . Aslım, ve Y. . Beyatlı, “Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi”, GIDA, c. 28, sy. 1, 2003.
ISNAD Şafak, Sibel vd. “Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi”. Gıda 28/1 (Şubat 2003).
JAMA Şafak S, Yüksekdağ ZN, Aslım B, Beyatlı Y. Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi. GIDA. 2003;28.
MLA Şafak, Sibel vd. “Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi”. Gıda, c. 28, sy. 1, 2003.
Vancouver Şafak S, Yüksekdağ ZN, Aslım B, Beyatlı Y. Kamboçya Çayından İzole Edilen Mayaların Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi. GIDA. 2003;28(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/