BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Nutrition Education on Nutritional Knowledge, Behaviour, Food Preparation and Cooking Methods of University Students (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

The effect of nutrition education course on the nutritional knowledge feeding behaviour and food preparation and cooking methods of the university students were investigated. Although education caused a significant increase in nutrition knowledge of the students, it didn’t cause a significant increase in nutritional behaviours. Results of the effect of nutritional education on food preparation and cooking methods showed that nutritional education affected some of preparation and cooking methods significantly.

Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi, Davranış ve Yiyecek Hazırlama, Pişirme Yöntemlerine Etkisi

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 2, - , 01.04.1993

Öz

Bu araştırmada Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünde bir yarıyıl süreli okutulan beslenme dersinin öğrencilerin bilgi düzeylerine, davranışlarına ve yiyecek hazırlama, pişirme yöntemleri ile ilgili uygulamalarına etkisi incelenmiştir. Beslenme dersi, öğrencilerin bilgi düzeyini önemli ölçüde yükseltmesine rağmen beslenme ile ilgili davranışlarında aynı ölçüde önemli değişiklikler oluşturmamıştır. Beslenme eğitimi, öğrencilerin yiyecek hazırlama ve pişirme yöntemleri ile ilgili uygulamalarının bir kısmını ise önemli ölçüde etkilemiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cahide Yağmur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yağmur, C. . (1993). Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi, Davranış ve Yiyecek Hazırlama, Pişirme Yöntemlerine Etkisi. Gıda, 18(2).
AMA Yağmur C. Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi, Davranış ve Yiyecek Hazırlama, Pişirme Yöntemlerine Etkisi. GIDA. Nisan 1993;18(2).
Chicago Yağmur, Cahide. “Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi, Davranış Ve Yiyecek Hazırlama, Pişirme Yöntemlerine Etkisi”. Gıda 18, sy. 2 (Nisan 1993).
EndNote Yağmur C (01 Nisan 1993) Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi, Davranış ve Yiyecek Hazırlama, Pişirme Yöntemlerine Etkisi. Gıda 18 2
IEEE C. . Yağmur, “Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi, Davranış ve Yiyecek Hazırlama, Pişirme Yöntemlerine Etkisi”, GIDA, c. 18, sy. 2, 1993.
ISNAD Yağmur, Cahide. “Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi, Davranış Ve Yiyecek Hazırlama, Pişirme Yöntemlerine Etkisi”. Gıda 18/2 (Nisan 1993).
JAMA Yağmur C. Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi, Davranış ve Yiyecek Hazırlama, Pişirme Yöntemlerine Etkisi. GIDA. 1993;18.
MLA Yağmur, Cahide. “Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi, Davranış Ve Yiyecek Hazırlama, Pişirme Yöntemlerine Etkisi”. Gıda, c. 18, sy. 2, 1993.
Vancouver Yağmur C. Beslenme Eğitiminin Öğrencilerin Bilgi, Davranış ve Yiyecek Hazırlama, Pişirme Yöntemlerine Etkisi. GIDA. 1993;18(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/