The effect of nutrition education course on the nutritional knowledge feeding behaviour and food preparation and cooking methods of the university students were investigated. Although education caused a significant increase in nutrition knowledge of the students, it didn’t cause a significant increase in nutritional behaviours. Results of the effect of nutritional education on food preparation and cooking methods showed that nutritional education affected some of preparation and cooking methods significantly.
Bu araştırmada Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünde bir yarıyıl süreli okutulan beslenme dersinin öğrencilerin bilgi düzeylerine, davranışlarına ve yiyecek hazırlama, pişirme yöntemleri ile ilgili uygulamalarına etkisi incelenmiştir. Beslenme dersi, öğrencilerin bilgi düzeyini önemli ölçüde yükseltmesine rağmen beslenme ile ilgili davranışlarında aynı ölçüde önemli değişiklikler oluşturmamıştır. Beslenme eğitimi, öğrencilerin yiyecek hazırlama ve pişirme yöntemleri ile ilgili uygulamalarının bir kısmını ise önemli ölçüde etkilemiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 1993 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 2 |