BibTex RIS Kaynak Göster

The Examination of Autooxidation of Apricot Kernel Oils at Different Temperatures (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 01.04.2003

Öz

In this work, oils of sweet apricot kernels as well as of bitter apricot kernels were hold at various temperatures (20, 60, 80°C) and their peroxide indices were measured in order to examine their autooxidation. Results of the analyses showed that peroxide formation was less in the induction period and it sharply increased thereafter. It was also observed that oils held at room temperature and indirect daylight was more resistant against autooxidation.  

Kayısı Çekirdeği Yağının Değişik Sıcaklıklarda Oksidasyonunun İncelenmesi

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 01.04.2003

Öz

Bu çalışmada petrol eteri ekstrakslyonundan elde edilen acı ve tatlı kayısı çekirdeği yağları değişik sıcaklıklarda bekletilerek (20, 60, 80°C) otooksidasyonları incelenmek amacı ile peroksit indisleri ölçülmüştür. Analiz sonuçları peroksit oluşumunun indüksiyon devresinde az olduğunu daha sonra hızla yükseldiğini göstermiştir. Ayrıca oda sıcaklığında ve indirekt gün ışığında bekletilen yağların oksidasyona daha dayanıklı olduğu belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tülin Aydemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Aydemir, T. . (2003). Kayısı Çekirdeği Yağının Değişik Sıcaklıklarda Oksidasyonunun İncelenmesi. Gıda, 28(2).
AMA Aydemir T. Kayısı Çekirdeği Yağının Değişik Sıcaklıklarda Oksidasyonunun İncelenmesi. GIDA. Nisan 2003;28(2).
Chicago Aydemir, Tülin. “Kayısı Çekirdeği Yağının Değişik Sıcaklıklarda Oksidasyonunun İncelenmesi”. Gıda 28, sy. 2 (Nisan 2003).
EndNote Aydemir T (01 Nisan 2003) Kayısı Çekirdeği Yağının Değişik Sıcaklıklarda Oksidasyonunun İncelenmesi. Gıda 28 2
IEEE T. . Aydemir, “Kayısı Çekirdeği Yağının Değişik Sıcaklıklarda Oksidasyonunun İncelenmesi”, GIDA, c. 28, sy. 2, 2003.
ISNAD Aydemir, Tülin. “Kayısı Çekirdeği Yağının Değişik Sıcaklıklarda Oksidasyonunun İncelenmesi”. Gıda 28/2 (Nisan 2003).
JAMA Aydemir T. Kayısı Çekirdeği Yağının Değişik Sıcaklıklarda Oksidasyonunun İncelenmesi. GIDA. 2003;28.
MLA Aydemir, Tülin. “Kayısı Çekirdeği Yağının Değişik Sıcaklıklarda Oksidasyonunun İncelenmesi”. Gıda, c. 28, sy. 2, 2003.
Vancouver Aydemir T. Kayısı Çekirdeği Yağının Değişik Sıcaklıklarda Oksidasyonunun İncelenmesi. GIDA. 2003;28(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/