BibTex RIS Kaynak Göster

A research on Production of Low-Calorie Strained Yoghurt with Simplesse (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 01.04.2003

Öz

In this study, the effects of using Simplesse® 100 with two different ratio (as 0,5: 1,0%) which are protein based fat replacers on the quality of various type strained yoghurt. Some chemical compositions of stained yoghurt samples were determined on the 1st, 7th, 14th, and 21st days of storage and sensory properties were evaluated. According to the results of statistical analysis, using the different ratio of fat replacer in producing strained yoghurt affected total solids, ash, acidities values and sensorial properties whereas lactose, tyrosine, acid value were not influenced.  

Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 2, - , 01.04.2003

Öz

Araştırmada protein bazlı yağ ikame maddesi Simplesse® 100’ün farklı oranlarda yarım yağlı ve yağsız torba yoğurdu üretiminde kullanımının yoğurt kalitesine etkileri incelenmiştir. Üretilen torba yoğurtlarının depolamanın 1., 7., 14. ve 21. günlerinde kimi kimyasal ve duyusal özellikleri değerlendirilmiştir. Yapılan istatistik değerlendirme sonucana göre kullanılan farklı oranlardaki yağ ikame maddesinin üretilen torba yoğurtlarının kurumadde, kül, yağ, asittik ve duyusal özellikleri üzerine etkslnln önemli olduğunu buna karşın laktoz tirozin ve asit değeri üzerine etkili olmadğı belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Harun Uysal Bu kişi benim

Özer Kınık Bu kişi benim

Harun Kesenkaş Bu kişi benim

Necati Akbulut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Uysal, H. ., Kınık, Ö. ., Kesenkaş, H. ., Akbulut, N. . (2003). Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. Gıda, 28(2).
AMA Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N. Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. Nisan 2003;28(2).
Chicago Uysal, Harun, Özer Kınık, Harun Kesenkaş, ve Necati Akbulut. “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 28, sy. 2 (Nisan 2003).
EndNote Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N (01 Nisan 2003) Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. Gıda 28 2
IEEE H. . Uysal, Ö. . Kınık, H. . Kesenkaş, ve N. . Akbulut, “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 28, sy. 2, 2003.
ISNAD Uysal, Harun vd. “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 28/2 (Nisan 2003).
JAMA Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N. Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. 2003;28.
MLA Uysal, Harun vd. “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 28, sy. 2, 2003.
Vancouver Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N. Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. 2003;28(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/