In this study, the effects of using Simplesse® 100 with two different ratio (as 0,5: 1,0%) which are protein based fat replacers on the quality of various type strained yoghurt. Some chemical compositions of stained yoghurt samples were determined on the 1st, 7th, 14th, and 21st days of storage and sensory properties were evaluated. According to the results of statistical analysis, using the different ratio of fat replacer in producing strained yoghurt affected total solids, ash, acidities values and sensorial properties whereas lactose, tyrosine, acid value were not influenced.
Araştırmada protein bazlı yağ ikame maddesi Simplesse® 100’ün farklı oranlarda yarım yağlı ve yağsız torba yoğurdu üretiminde kullanımının yoğurt kalitesine etkileri incelenmiştir. Üretilen torba yoğurtlarının depolamanın 1., 7., 14. ve 21. günlerinde kimi kimyasal ve duyusal özellikleri değerlendirilmiştir. Yapılan istatistik değerlendirme sonucana göre kullanılan farklı oranlardaki yağ ikame maddesinin üretilen torba yoğurtlarının kurumadde, kül, yağ, asittik ve duyusal özellikleri üzerine etkslnln önemli olduğunu buna karşın laktoz tirozin ve asit değeri üzerine etkili olmadğı belirlenmiştir.
Uysal, H. ., Kınık, Ö. ., Kesenkaş, H. ., Akbulut, N. . (2003). Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. Gıda, 28(2).
AMA
Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N. Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. Nisan 2003;28(2).
Chicago
Uysal, Harun, Özer Kınık, Harun Kesenkaş, ve Necati Akbulut. “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 28, sy. 2 (Nisan 2003).
EndNote
Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N (01 Nisan 2003) Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. Gıda 28 2
IEEE
H. . Uysal, Ö. . Kınık, H. . Kesenkaş, ve N. . Akbulut, “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 28, sy. 2, 2003.
ISNAD
Uysal, Harun vd. “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 28/2 (Nisan 2003).
JAMA
Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N. Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. 2003;28.
MLA
Uysal, Harun vd. “Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 28, sy. 2, 2003.
Vancouver
Uysal H, Kınık Ö, Kesenkaş H, Akbulut N. Düşük Kalorili Torba Yoğurdu Üretiminde Simplesse 100 Kullanımı Üzerine bir Araştırma. GIDA. 2003;28(2).