BibTex RIS Kaynak Göster

A Study for Manufacturing and Organoleptic, Physical and Chemical Properties of Kars Gravyer Cheese (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 3, - , 01.06.1993

Öz

In this study, the chemical analysis of Gravyer Cheese samples gathered from Kars district. In the chemical analysis mean values of the following characteristics were determined as, dry matter 68.20%, fat 33.45%, non-fat-dry matter 35.01%, protein 28.95%, total ash 4.94%, salt 3.70%, pure ash 1.24%, salt in dry matter 5.43%, fat in dry matter 49.07% and the acidity 1.87%.

Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 3, - , 01.06.1993

Öz

Bu çalışmada Kars ili ve çevresinden şansa bağlı olarak alınan 15 adet gravyer peyniri örneği incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre bu peynir çeşidinde saptanan ortalama değerler, kurumadde %68.21, yağ %33.45, yağsız kurumadde %35.01, protein %28.95, kül %4.94, tuz %3.70, saf kül %1.24, kuru maddede tuz %5.43, kurumaddede yağ %49.07 ve asitlik %1.87 olmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zafer Ulutaş Bu kişi benim

Abdullah Çağlar Bu kişi benim

Ahmet Kurt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ulutaş, Z. ., Çağlar, A. ., & Kurt, A. . (1993). Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 18(3).
AMA Ulutaş Z, Çağlar A, Kurt A. Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. Haziran 1993;18(3).
Chicago Ulutaş, Zafer, Abdullah Çağlar, ve Ahmet Kurt. “Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 18, sy. 3 (Haziran 1993).
EndNote Ulutaş Z, Çağlar A, Kurt A (01 Haziran 1993) Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 18 3
IEEE Z. . Ulutaş, A. . Çağlar, ve A. . Kurt, “Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 18, sy. 3, 1993.
ISNAD Ulutaş, Zafer vd. “Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 18/3 (Haziran 1993).
JAMA Ulutaş Z, Çağlar A, Kurt A. Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1993;18.
MLA Ulutaş, Zafer vd. “Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 18, sy. 3, 1993.
Vancouver Ulutaş Z, Çağlar A, Kurt A. Kars Gravyer Peynirinin Yapılışı, Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1993;18(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/