BibTex RIS Kaynak Göster

The Quality of Yoghurt Consumed in Bursa (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 3, - , 01.06.1993

Öz

In this research some chemical and microbiological properties of 20 yoghurt samples taken from different production run were determined and their conformity to food regulations were studied. The extreme values of total solids of the sample range from 13.03-20.85% having an average value of 16.46%. According to the fat content 60% of samples were found in “fat” class. Titratable acidity values of 3 samples (15%) were not agreeable with values Food Regulations. Microbiological results indicated that the hygienic quality of yoghurts were unsatisfactory.   

Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 3, - , 01.06.1993

Öz

Çalışmada, Bursa bölgesinde üretim yapan 20 değişik firmaya ait yoğurt numunesinin bazı kimyasal ve bakteriyolojik nitelikleri saptanarak; sonuçlar Gıda Maddeleri Mevzuatının ilgili maddelerine göre değerlendirildi. Örneklerde toplam kuru madde miktarları %13.03-20.85 arasında değişme göstermiş ve ortalama %16.46 olarak belirlenmiştir. Örneklerin %60’ı tüzüğe göre yağlı yoğurt sınıfında yer almıştır. Titrasyon asitliği yönünden örneklerin %15’i gıda maddeleri tüzüğüne uygun bulunmamıştır. Mikrobiyolojik sonuçlar ise yoğurtların hijyenik açıdan yetersiz olduğunu ortaya koymuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Tayar Bu kişi benim

Şahsenem Anar Bu kişi benim

Cem Şen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Tayar, M. ., Anar, Ş. ., & Şen, C. . (1993). Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi. Gıda, 18(3).
AMA Tayar M, Anar Ş, Şen C. Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi. GIDA. Haziran 1993;18(3).
Chicago Tayar, Mustafa, Şahsenem Anar, ve Cem Şen. “Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi”. Gıda 18, sy. 3 (Haziran 1993).
EndNote Tayar M, Anar Ş, Şen C (01 Haziran 1993) Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi. Gıda 18 3
IEEE M. . Tayar, Ş. . Anar, ve C. . Şen, “Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi”, GIDA, c. 18, sy. 3, 1993.
ISNAD Tayar, Mustafa vd. “Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi”. Gıda 18/3 (Haziran 1993).
JAMA Tayar M, Anar Ş, Şen C. Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi. GIDA. 1993;18.
MLA Tayar, Mustafa vd. “Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi”. Gıda, c. 18, sy. 3, 1993.
Vancouver Tayar M, Anar Ş, Şen C. Bursa’da Tüketilen Yoğurtların Kalitesi. GIDA. 1993;18(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/