BibTex RIS Kaynak Göster

Antioxidant Capacity of Small Fruits (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 01.06.2003

Öz

The importance of small fruits gradually increase with appear of positive effects on human health. Among the fruit and vegetables, small fruits which are rich in phenolic matter and especially anthocyanin have high antioxidant capacity. In this article, antioxidant matter content and antioxidant capacity of small fruits are investigated.  

Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 01.06.2003

Öz

İnsan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte üzümsü meyvelerin önemi giderek artmaktadır. Meyve ve sebzeler içerisinde fenolik madde ve özellikle antosiyanince zengin olan üzümsü meyveler yüksek antioksidan kapasiteye sahiptir. Bu makalede, üzümsü meyvelerin antioksidan madde içerikleri ile antioksidan kapasiteleri incelenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İlkay Tosun Bu kişi benim

Semra Yüksel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Tosun, İ. ., & Yüksel, S. . (2003). Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi. Gıda, 28(3).
AMA Tosun İ, Yüksel S. Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi. GIDA. Haziran 2003;28(3).
Chicago Tosun, İlkay, ve Semra Yüksel. “Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi”. Gıda 28, sy. 3 (Haziran 2003).
EndNote Tosun İ, Yüksel S (01 Haziran 2003) Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi. Gıda 28 3
IEEE İ. . Tosun ve S. . Yüksel, “Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi”, GIDA, c. 28, sy. 3, 2003.
ISNAD Tosun, İlkay - Yüksel, Semra. “Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi”. Gıda 28/3 (Haziran 2003).
JAMA Tosun İ, Yüksel S. Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi. GIDA. 2003;28.
MLA Tosun, İlkay ve Semra Yüksel. “Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi”. Gıda, c. 28, sy. 3, 2003.
Vancouver Tosun İ, Yüksel S. Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi. GIDA. 2003;28(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/