By-products that are obtained in the processing of milk are very important amounts. These by-products especially have been obtained in cheese and butter manufacturing. Recovering of these by-products is essential for our national economy and environmental pollution. In this work, different recovering methods and using of dairy by-products in different processes were compiled.
Sütün ürünlerine işlenmesinde elde edilen yan ürünler çok önemli miktarlardadır. Bu yan ürünler özellikle peynir ve tereyağı imalatı sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu ürünlerin geri kazanımı ülke ekonomisi ve çevre kirliliği açısından büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada, sütçülük yan ürünlerinin yeniden işlenerek geri kazanım yöntemleri ve kullanıldıkları farklı alanlar derlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2003 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 3 |