BibTex RIS Kaynak Göster

MUG Based Medium for Enumerating E. coli in Foods (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

40 samples of 10 different food were investigated for E. coli by MUG based media, VRB Agar+MUG and Lauril Sulphate Broth+MUG. Standard cultural enumeration technique and dropping technique for determining E. coli titer were applied on VRB Agar+MUG 5 ad 3 tubes methods for MPN technique was also investigated. Results showed that fluoregenic determination of E. coli is a easy and quick method. Inoculation of 3 tubes from each dilution is adequate at MPN enumerations. Dropping method for E. coli titer determination gave satisfactory results.  

Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

Bu çalışmada 10 farklı gıdanın 4’er örneğinde MUG esaslı besiyerleri olan VRB Agar+MUG ve Lauril Sülfat Broth+MUG kullanılmıştır. Katı besiyerinde yayma yöntemi ile E. coli sayısı saptanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre fluorejenik yöntemin kolay ve çabuk bir yöntem olduğu, EMS yönteminde her dilüsyondan 3 tüpe ekim yapmanın yeterli olduğu damlatma yönteminin tatmin edici sonuçlar verdiği görülmüştür.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Melihe R. Noveir Bu kişi benim

A. Kadir Halkman Bu kişi benim

Hilal B. Doğan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Noveir, M. R. ., Halkman, A. K. ., & Doğan, H. B. . (1993). Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı. Gıda, 18(6).
AMA Noveir MR, Halkman AK, Doğan HB. Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı. GIDA. Aralık 1993;18(6).
Chicago Noveir, Melihe R., A. Kadir Halkman, ve Hilal B. Doğan. “Gıda Maddelerinde E. Coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı”. Gıda 18, sy. 6 (Aralık 1993).
EndNote Noveir MR, Halkman AK, Doğan HB (01 Aralık 1993) Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı. Gıda 18 6
IEEE M. R. . Noveir, A. K. . Halkman, ve H. B. . Doğan, “Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı”, GIDA, c. 18, sy. 6, 1993.
ISNAD Noveir, Melihe R. vd. “Gıda Maddelerinde E. Coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı”. Gıda 18/6 (Aralık 1993).
JAMA Noveir MR, Halkman AK, Doğan HB. Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı. GIDA. 1993;18.
MLA Noveir, Melihe R. vd. “Gıda Maddelerinde E. Coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı”. Gıda, c. 18, sy. 6, 1993.
Vancouver Noveir MR, Halkman AK, Doğan HB. Gıda Maddelerinde E. coli Sayımında MUG’lu Besiyeri Kullanımı. GIDA. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/