Loading [a11y]/accessibility-menu.js
BibTex RIS Kaynak Göster

A Survey on the Water Activity (aw) of some Foodstuffs (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

aw is an important factor for quality control and microbiological stability of foods. Considering this fact, aw value of the various foodstuffs (canned products, beverages, meat, bakery and dairy products, confectionary, honey and jams, nuts and dried fruits, cereals, pulses, spices, soups, etc.) have been measured. In relation to aw, quality changes and microorganism activities in food have also been discussed.

Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

Gıdalarda aw, çeşitli kalite bozuklukları yanında sağlığa zararlı mikroorganizmalar ve bunların toksin üretimini kontrol eden önemli bir faktördür. Bu durum göz önüne alınarak, bu çalışmada çeşitli gıdalarda (konserve gıdalar, alkolsüz içecekler, et, süt ve un mamülleri, şekerlemeler, bal ve reçeller, kabuklu ve kurutulmuş meyveler, hububat, bakliyat, baharat, hazır çorbalar v.b.) aw değerleri saptanmış ve mikrobiyal güvence ve kalite korunması ile ilgili yorumlar yapılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güner Özay Bu kişi benim

Mehmet Pala Bu kişi benim

Birol Saygı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Özay, G. ., Pala, M. ., & Saygı, B. . (1993). Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi. Gıda, 18(6).
AMA Özay G, Pala M, Saygı B. Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi. GIDA. Aralık 1993;18(6).
Chicago Özay, Güner, Mehmet Pala, ve Birol Saygı. “Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi”. Gıda 18, sy. 6 (Aralık 1993).
EndNote Özay G, Pala M, Saygı B (01 Aralık 1993) Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi. Gıda 18 6
IEEE G. . Özay, M. . Pala, ve B. . Saygı, “Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi”, GIDA, c. 18, sy. 6, 1993.
ISNAD Özay, Güner vd. “Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi”. Gıda 18/6 (Aralık 1993).
JAMA Özay G, Pala M, Saygı B. Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi. GIDA. 1993;18.
MLA Özay, Güner vd. “Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi”. Gıda, c. 18, sy. 6, 1993.
Vancouver Özay G, Pala M, Saygı B. Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi. GIDA. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/