BibTex RIS Kaynak Göster

The Aroma Compounds of Coffee and Factors Which Affect on Coffee Aroma (Turkish with English Abstract)

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

In this survey, flavor compounds of coffee are examined. Volatiles of coffee are affected various factors. These are; species, origin of coffee, roasting process, temperature, time and roaster solubility of coffee and storage conditions. The roasting process is affected final aroma of coffee. During roasting the new compounds are formed due to heat process.

Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler

Yıl 1993, Cilt: 18 Sayı: 6, - , 01.12.1993

Öz

Bu derlemede, uçucu bileşikler yönünden çok zengin kompozisyona sahip olan kahvenin aroma bileşikleri incelenmiştir. Kahvenin aroma bileşiklerini; kahvenin türü, orijini, kavurma işlemi ve kavurma işlemi ile ilgili parametreler (kavurma sıcaklığı, kavurma süresi, kavurmanın yapıldığı ekipmanın türü, kahvenin çözünürlüğü, depolanması) gibi faktörlerin etkilediği belirtilmektedir. Kahvenin son aromasını daha ziyade kavurma işleminin etkilediği, ısıl işleme bağlı olarak yeni bazı bileşenlerin oluştuğu ifade edilmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necla Çağlarırmak Bu kişi benim

Kemal Ünal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 18 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Çağlarırmak, N. ., & Ünal, K. . (1993). Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. Gıda, 18(6).
AMA Çağlarırmak N, Ünal K. Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. GIDA. Aralık 1993;18(6).
Chicago Çağlarırmak, Necla, ve Kemal Ünal. “Kahvenin Aroma Bileşikleri Ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”. Gıda 18, sy. 6 (Aralık 1993).
EndNote Çağlarırmak N, Ünal K (01 Aralık 1993) Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. Gıda 18 6
IEEE N. . Çağlarırmak ve K. . Ünal, “Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”, GIDA, c. 18, sy. 6, 1993.
ISNAD Çağlarırmak, Necla - Ünal, Kemal. “Kahvenin Aroma Bileşikleri Ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”. Gıda 18/6 (Aralık 1993).
JAMA Çağlarırmak N, Ünal K. Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. GIDA. 1993;18.
MLA Çağlarırmak, Necla ve Kemal Ünal. “Kahvenin Aroma Bileşikleri Ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler”. Gıda, c. 18, sy. 6, 1993.
Vancouver Çağlarırmak N, Ünal K. Kahvenin Aroma Bileşikleri ve Kahve Aromasını Etkileyen Faktörler. GIDA. 1993;18(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/