BibTex RIS Kaynak Göster

The Calculation of Isosteric Heats of Kırık, Lancer, Barley, Rye, Oat and Corn (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 5, - , 01.10.2003

Öz

In this research, the isosteric heats of kırık, Lancer, barley, rye, oat and corn were calculated by using Clausius-Clapeyron equation. Isosteric heats of cereal samples decreased as the water content of cereal samples increased.  

Kırık, Lancer, Arpa, Çavdar, Yulaf ve Mısır’ın Sorpsiyon İzosterik Isılarının Hesaplanması

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 5, - , 01.10.2003

Öz

   Bu araştırmada, kırık, Lancer, arpa, çavdar, yulaf ve mısırın sorpsiyon izosterik ısıları Clausius-Clapeyron eşitliği kullanılarak hesaplanmıştır. Tahıl örneklerinin sorpsiyon izosterik ısıları su içeriğinin artması ile birlikte azalma gösterilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatih Ertugay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ertugay, F. . (2003). Kırık, Lancer, Arpa, Çavdar, Yulaf ve Mısır’ın Sorpsiyon İzosterik Isılarının Hesaplanması. Gıda, 28(5).
AMA Ertugay F. Kırık, Lancer, Arpa, Çavdar, Yulaf ve Mısır’ın Sorpsiyon İzosterik Isılarının Hesaplanması. GIDA. Ekim 2003;28(5).
Chicago Ertugay, Fatih. “Kırık, Lancer, Arpa, Çavdar, Yulaf Ve Mısır’ın Sorpsiyon İzosterik Isılarının Hesaplanması”. Gıda 28, sy. 5 (Ekim 2003).
EndNote Ertugay F (01 Ekim 2003) Kırık, Lancer, Arpa, Çavdar, Yulaf ve Mısır’ın Sorpsiyon İzosterik Isılarının Hesaplanması. Gıda 28 5
IEEE F. . Ertugay, “Kırık, Lancer, Arpa, Çavdar, Yulaf ve Mısır’ın Sorpsiyon İzosterik Isılarının Hesaplanması”, GIDA, c. 28, sy. 5, 2003.
ISNAD Ertugay, Fatih. “Kırık, Lancer, Arpa, Çavdar, Yulaf Ve Mısır’ın Sorpsiyon İzosterik Isılarının Hesaplanması”. Gıda 28/5 (Ekim 2003).
JAMA Ertugay F. Kırık, Lancer, Arpa, Çavdar, Yulaf ve Mısır’ın Sorpsiyon İzosterik Isılarının Hesaplanması. GIDA. 2003;28.
MLA Ertugay, Fatih. “Kırık, Lancer, Arpa, Çavdar, Yulaf Ve Mısır’ın Sorpsiyon İzosterik Isılarının Hesaplanması”. Gıda, c. 28, sy. 5, 2003.
Vancouver Ertugay F. Kırık, Lancer, Arpa, Çavdar, Yulaf ve Mısır’ın Sorpsiyon İzosterik Isılarının Hesaplanması. GIDA. 2003;28(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/