BibTex RIS Kaynak Göster

Waste and Wastwater Management in Dairy Industry (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 5, - , 01.10.2003

Öz

Dairy factories generate a major amount of waste. The milk processing operations resulting in the loss of by-product, sanitation activities, and product losses are the primary factors contributing to the organic waste. Turkish Republic of Environmental Agency sets the limits of Biological Oxygen Demand, Chemical Oxygen Demand, Oil and Grease, and pH in the wastewater generated by dairy plants. It is necessary a very strict wastewater management program to not exceed these limits. The main goals in waste management are to reduce the amount of water used in a plant and to reduce the amount of waste discharged from a plant.  

Süt Endüstrisinde Atık ve Atıksu Yönetimi

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 5, - , 01.10.2003

Öz

Süt fabrikaları önemli miktarda organik atık meydana getirirler. Yan ürün kaybına neden olan süt işleme operasyonları, sanitasyon işlemleri ve ürün kayıpları organik atık oluşturan belli başlı işlemlerdir. Çevre Bakanlığı süt işletmelerinin oluşturduğu atıksularda bulunması gerekli Biyolojik Oksijen İhtiyacı, Kimyasal Oksijen İhtiyacı, Yağ ve Gres ile pH sınırlarını belirlemiştir. Bu sınırların aşılmaması için çok titiz bir atık yönetimi gereklidir. Atık yönetiminde esas amaç kullanılan suyun azaltılması ve ürün kayıplarının minimuma indirilmesidir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fehmi Yazıcı Bu kişi benim

Muhammet Dervişoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Yazıcı, F. ., & Dervişoğlu, M. . (2003). Süt Endüstrisinde Atık ve Atıksu Yönetimi. Gıda, 28(5).
AMA Yazıcı F, Dervişoğlu M. Süt Endüstrisinde Atık ve Atıksu Yönetimi. GIDA. Ekim 2003;28(5).
Chicago Yazıcı, Fehmi, ve Muhammet Dervişoğlu. “Süt Endüstrisinde Atık Ve Atıksu Yönetimi”. Gıda 28, sy. 5 (Ekim 2003).
EndNote Yazıcı F, Dervişoğlu M (01 Ekim 2003) Süt Endüstrisinde Atık ve Atıksu Yönetimi. Gıda 28 5
IEEE F. . Yazıcı ve M. . Dervişoğlu, “Süt Endüstrisinde Atık ve Atıksu Yönetimi”, GIDA, c. 28, sy. 5, 2003.
ISNAD Yazıcı, Fehmi - Dervişoğlu, Muhammet. “Süt Endüstrisinde Atık Ve Atıksu Yönetimi”. Gıda 28/5 (Ekim 2003).
JAMA Yazıcı F, Dervişoğlu M. Süt Endüstrisinde Atık ve Atıksu Yönetimi. GIDA. 2003;28.
MLA Yazıcı, Fehmi ve Muhammet Dervişoğlu. “Süt Endüstrisinde Atık Ve Atıksu Yönetimi”. Gıda, c. 28, sy. 5, 2003.
Vancouver Yazıcı F, Dervişoğlu M. Süt Endüstrisinde Atık ve Atıksu Yönetimi. GIDA. 2003;28(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/