BibTex RIS Kaynak Göster

The Obtaining of Tartaric Acid from Grape Pomace and Determination of Tannin (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 1, - , 01.02.1994

Öz

The aim of this study was to determine the amounts of tartaric acid and tannin in pomace, utilizing the grape pomace which is an industrial waste. The amounts of tannin and tartaric acid found in pomace and wine were compared. The tannin contents of red and white grape pomace were found to be 3.01-6.65% and 1.00-2.28% respectively. Red grape pomace and red wine contained 9.16% and 1.19 g/lt tartaric acid respectively, too.   

Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 1, - , 01.02.1994

Öz

Çalışmanın amacı, endüstriyel bir atık olan üzüm cibresinin değerlendirilmesi ile ilgili olarak, cibrede bulunan tartarik asit ve tanen miktarlarının belirlenmesidir. Cibrelerde bulunan tanen ve tartarik asit miktarları, şarapta bulunan miktarlarla kıyaslanmıştır. Kırmızı üzüm cibresinde tanen miktarı %3.01-6.65 oranında bulunurken, beyaz üzüm cibresinde %1.00-2.28 olarak bulunmuştur. Kırmızı üzüm cibresinde %9.16 oranında tartarik asit bulunurken, kırmızı şarapta ise 1.19 g/lt olarak belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Peker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Peker, İ. . (1994). Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini. Gıda, 19(1).
AMA Peker İ. Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini. GIDA. Şubat 1994;19(1).
Chicago Peker, İbrahim. “Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi Ve Tanen Tayini”. Gıda 19, sy. 1 (Şubat 1994).
EndNote Peker İ (01 Şubat 1994) Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini. Gıda 19 1
IEEE İ. . Peker, “Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini”, GIDA, c. 19, sy. 1, 1994.
ISNAD Peker, İbrahim. “Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi Ve Tanen Tayini”. Gıda 19/1 (Şubat 1994).
JAMA Peker İ. Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini. GIDA. 1994;19.
MLA Peker, İbrahim. “Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi Ve Tanen Tayini”. Gıda, c. 19, sy. 1, 1994.
Vancouver Peker İ. Üzüm Cibresinden Tartarik Asit Eldesi ve Tanen Tayini. GIDA. 1994;19(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/