BibTex RIS Kaynak Göster

The Study for Aflatoxin Contamination of Groundnuts, Pistachios and Almonds Sold in Erzurum Market (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

In this research, it were analyzed 22 groundnuts, 13 pistachios and 9 almonds samples obtained from Erzurum market. Thin Layer Chromatography technique was used to measure of aflatoxins (B+G). It was determined that 5 (27.7%) of groundnuts, 3 (23.1%) of pistachios and 2 (22.2%) of almonds includes aflatoxins. The amounts of aflatoxins for all samples (44) ranged between 1.7 and 18.3 ppb. The maximum aflatoxin level (18.3 ppb) is determined in 1 groundnuts sample.  

Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Bu çalışmada, Erzurum piyasasından temin edilen 22 yerfıstığı, 13 Antepfıstığı ve 9 badem numunesi aflatoksin kontaminasyonu bakımından analiz edilmiştir. İnce Tabaka Kromatografisi (İTK) yöntemi ile incelenen yerfıstığı örneklerinin 5'inde (%22,7), Antepfıstığı örneklerinin 3'ünde (%23,1) ve badem örneklerinin 2'sinde (%22,2) aflatoksin (B+G)'ye rastlanmıştır. Tüm örneklerde (44) aflatoksin miktarı 1,7-18,3 ppb arasında değişmiştir. En yüksek aflaloksine (18,3 ppb) yerfıstığı örneğinde rastlanmşıtır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Gürses Bu kişi benim

Ahmet Erdoğan Bu kişi benim

Selahattin Sert Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Gürses, M. ., Erdoğan, A. ., & Sert, S. . (2003). Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. Gıda, 28(6).
AMA Gürses M, Erdoğan A, Sert S. Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. GIDA. Aralık 2003;28(6).
Chicago Gürses, Mustafa, Ahmet Erdoğan, ve Selahattin Sert. “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı Ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”. Gıda 28, sy. 6 (Aralık 2003).
EndNote Gürses M, Erdoğan A, Sert S (01 Aralık 2003) Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. Gıda 28 6
IEEE M. . Gürses, A. . Erdoğan, ve S. . Sert, “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”, GIDA, c. 28, sy. 6, 2003.
ISNAD Gürses, Mustafa vd. “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı Ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”. Gıda 28/6 (Aralık 2003).
JAMA Gürses M, Erdoğan A, Sert S. Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. GIDA. 2003;28.
MLA Gürses, Mustafa vd. “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı Ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”. Gıda, c. 28, sy. 6, 2003.
Vancouver Gürses M, Erdoğan A, Sert S. Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. GIDA. 2003;28(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/