In this research, it were analyzed 22 groundnuts, 13 pistachios and 9 almonds samples obtained from Erzurum market. Thin Layer Chromatography technique was used to measure of aflatoxins (B+G). It was determined that 5 (27.7%) of groundnuts, 3 (23.1%) of pistachios and 2 (22.2%) of almonds includes aflatoxins. The amounts of aflatoxins for all samples (44) ranged between 1.7 and 18.3 ppb. The maximum aflatoxin level (18.3 ppb) is determined in 1 groundnuts sample.
Bu çalışmada, Erzurum piyasasından temin edilen 22 yerfıstığı, 13 Antepfıstığı ve 9 badem numunesi aflatoksin kontaminasyonu bakımından analiz edilmiştir. İnce Tabaka Kromatografisi (İTK) yöntemi ile incelenen yerfıstığı örneklerinin 5'inde (%22,7), Antepfıstığı örneklerinin 3'ünde (%23,1) ve badem örneklerinin 2'sinde (%22,2) aflatoksin (B+G)'ye rastlanmıştır. Tüm örneklerde (44) aflatoksin miktarı 1,7-18,3 ppb arasında değişmiştir. En yüksek aflaloksine (18,3 ppb) yerfıstığı örneğinde rastlanmşıtır.
Gürses, M. ., Erdoğan, A. ., & Sert, S. . (2003). Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. Gıda, 28(6).
AMA
Gürses M, Erdoğan A, Sert S. Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. GIDA. Aralık 2003;28(6).
Chicago
Gürses, Mustafa, Ahmet Erdoğan, ve Selahattin Sert. “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı Ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”. Gıda 28, sy. 6 (Aralık 2003).
EndNote
Gürses M, Erdoğan A, Sert S (01 Aralık 2003) Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. Gıda 28 6
IEEE
M. . Gürses, A. . Erdoğan, ve S. . Sert, “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”, GIDA, c. 28, sy. 6, 2003.
ISNAD
Gürses, Mustafa vd. “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı Ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”. Gıda 28/6 (Aralık 2003).
JAMA
Gürses M, Erdoğan A, Sert S. Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. GIDA. 2003;28.
MLA
Gürses, Mustafa vd. “Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı Ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi”. Gıda, c. 28, sy. 6, 2003.
Vancouver
Gürses M, Erdoğan A, Sert S. Erzurum Piyasasında Satılan Yerfıstığı, Antepfıstığı ve Bademlerin Aflatoksin Yönünden İncelenmesi. GIDA. 2003;28(6).