BibTex RIS Kaynak Göster

Formation of Aroma Compounds During Alcoholic Fermentation (Turkish with English Abstract)

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Aroma compounds affect chemical and sensory properties of alcoholic beverages. The majority of these compounds are formed during alcoholic fermentation by yeast. They are mainly higher alcohols, esters, organic acids and carbonyl compounds. This paper concentrated on the formation of aroma compound during the alcoholic fermentation by yeast.  

Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri

Yıl 2003, Cilt: 28 Sayı: 6, - , 01.12.2003

Öz

Aroma maddeleri alkollü içkilerin kimyasal ve duyusal özellikleri üzerinde etkili olurlar. Aroma maddelerinin önemli bir kısmı alkol fermentasyonu sırasında maya tarafından oluşturulur. Bu maddelerden başhcaları yüksek alkoller, esterler, organik asitler ve karbonil bileşikleridir. Bu makalede, alkol fermentasyonu sırasında maya tarafından oluşturulan aroma maddelerinin üretim mekanizmaları ele alınmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hüseyin Erten Bu kişi benim

Ahmet Canbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 28 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Erten, H. ., & Canbaş, A. . (2003). Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri. Gıda, 28(6).
AMA Erten H, Canbaş A. Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri. GIDA. Aralık 2003;28(6).
Chicago Erten, Hüseyin, ve Ahmet Canbaş. “Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri”. Gıda 28, sy. 6 (Aralık 2003).
EndNote Erten H, Canbaş A (01 Aralık 2003) Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri. Gıda 28 6
IEEE H. . Erten ve A. . Canbaş, “Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri”, GIDA, c. 28, sy. 6, 2003.
ISNAD Erten, Hüseyin - Canbaş, Ahmet. “Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri”. Gıda 28/6 (Aralık 2003).
JAMA Erten H, Canbaş A. Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri. GIDA. 2003;28.
MLA Erten, Hüseyin ve Ahmet Canbaş. “Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri”. Gıda, c. 28, sy. 6, 2003.
Vancouver Erten H, Canbaş A. Alkol Fermantasyonu Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri. GIDA. 2003;28(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/