BibTex RIS Kaynak Göster

Enzymatic Hydrolysis and Production of Ethanol from Potato Starch (in English)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 2, - , 01.04.1994

Öz

Ethanol was produced from potato starch suspension containing 23% DM. The main process stages were; liquefaction with bacterial a-amylase, saccharification with glycosidase and fermentation of the obtained syrup with baker’s yeast. Similar alcohol concentrations were obtained in the processes with 2 and 24 hours of saccharification (10.4% and 10.6% respectively) before fermentation.

Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 2, - , 01.04.1994

Öz

Patates nişastasından a-amilaz ile sıvılaştırma, amiloglikozidaz ile şekerlendirme ve elde edilen şurubun ekmek mayası ile fermentasyonu basamakları ile etanol elde edilmiştir. 2 saat ve 24 saat süren şekerlendirmeden sonra yapılan fermentasyonlarda, yaklaşık aynı oranlarda (sırasıyla %10.4 ve %10.6) etanol elde edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yekta Göksungur Bu kişi benim

Ulgar Güvenç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Göksungur, Y. ., & Güvenç, U. . (1994). Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce). Gıda, 19(2).
AMA Göksungur Y, Güvenç U. Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce). GIDA. Nisan 1994;19(2).
Chicago Göksungur, Yekta, ve Ulgar Güvenç. “Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi Ve Etanol Eldesi (İngilizce)”. Gıda 19, sy. 2 (Nisan 1994).
EndNote Göksungur Y, Güvenç U (01 Nisan 1994) Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce). Gıda 19 2
IEEE Y. . Göksungur ve U. . Güvenç, “Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce)”, GIDA, c. 19, sy. 2, 1994.
ISNAD Göksungur, Yekta - Güvenç, Ulgar. “Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi Ve Etanol Eldesi (İngilizce)”. Gıda 19/2 (Nisan 1994).
JAMA Göksungur Y, Güvenç U. Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce). GIDA. 1994;19.
MLA Göksungur, Yekta ve Ulgar Güvenç. “Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi Ve Etanol Eldesi (İngilizce)”. Gıda, c. 19, sy. 2, 1994.
Vancouver Göksungur Y, Güvenç U. Patates Nişastasının Enzimatik Hidrolizi ve Etanol Eldesi (İngilizce). GIDA. 1994;19(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/