BibTex RIS Kaynak Göster

Some Characteristics of Pectin Methylesterase from Cucumbers (Cucumis sativus) (Turkish with English Abstract)

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 1, - , 01.02.2004

Öz

In this study some characteristics of pectin methylesterase (PME) from cucumbers were determined. PME from cucumbers was very heat stabile below 60 °C and showed activation at 55°C. However, it showed rapid inactivation at 80 oC and 90 oC. The optimum temperature and pH of PME activity were 60°C and 9.0, respectively.  

Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 1, - , 01.02.2004

Öz

Bu çalışmada hıyarlarda bulunan pektin metilesteraz enziminin (PME) işleme açısından önemli olabilecek bazı nitelikleri belirlenmiştir. Buna göre hıyar PME enziminin 60°C ve daha düşük sıcaklıklarda ısıya oldukça dirençli olduğu, hatta 55 °C'de aktive olduğu, buna karşın 80° ve 90 °C'lerde hızla inaktive olduğu belirlenmiştir. Ayrıca PME enziminin optimum sıcaklığı 60°C, optimum pH'sı ise 9.0 olarak belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Yemencioğlu Bu kişi benim

Bekir Cemeroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yemencioğlu, A. ., & Cemeroğlu, B. . (2004). Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri. Gıda, 29(1).
AMA Yemencioğlu A, Cemeroğlu B. Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri. GIDA. Şubat 2004;29(1).
Chicago Yemencioğlu, Ahmet, ve Bekir Cemeroğlu. “Kornison (Cucumis Sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin Bazı Nitelikleri”. Gıda 29, sy. 1 (Şubat 2004).
EndNote Yemencioğlu A, Cemeroğlu B (01 Şubat 2004) Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri. Gıda 29 1
IEEE A. . Yemencioğlu ve B. . Cemeroğlu, “Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri”, GIDA, c. 29, sy. 1, 2004.
ISNAD Yemencioğlu, Ahmet - Cemeroğlu, Bekir. “Kornison (Cucumis Sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin Bazı Nitelikleri”. Gıda 29/1 (Şubat 2004).
JAMA Yemencioğlu A, Cemeroğlu B. Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri. GIDA. 2004;29.
MLA Yemencioğlu, Ahmet ve Bekir Cemeroğlu. “Kornison (Cucumis Sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin Bazı Nitelikleri”. Gıda, c. 29, sy. 1, 2004.
Vancouver Yemencioğlu A, Cemeroğlu B. Kornison (Cucumis sativus) Pektin Metilesteraz Enziminin bazı Nitelikleri. GIDA. 2004;29(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/