BibTex RIS Kaynak Göster

Role of Whey Protein on the Formation of Yoghurt Gels (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 3, - , 01.06.1994

Öz

Intensive studies has been carried out on the mechanism of formation of yoghurt gels since early 1960. Despite to these studies for about 30 years, this mechanism has not been clear yet. Today, two basic opinions related to this topic are in conflict. In this article these opinions are reviewed in detail and compared with each other.

Yoğurt Jelinin Oluşumunda Serum Proteinlerinin Rolü

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 3, - , 01.06.1994

Öz

Yoğurt jelini oluşum mekanizması üzerinde 1960’lı yılların başından itibaren yoğun çalışmalar yapılagelmektedir. Ancak, yaklaşık 30 yıldır süregelen çalışmalara rağmen bu mekanizmaya ilişkin tam olarak açıklığa kavuşmamış bazı noktalar bulunmaktadır. Günümüzde yoğurt jelinin oluşum mekanizması ile ilgili iki temel görüş çatışmaktadır. Bu derlemede, bu görüşler detaylı olarak incelenmiş ve birbirleriyle karşılaştırılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

H. Barbaros Özer Bu kişi benim

Metin Atamer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özer, H. B. ., & Atamer, M. . (1994). Yoğurt Jelinin Oluşumunda Serum Proteinlerinin Rolü. Gıda, 19(3).
AMA Özer HB, Atamer M. Yoğurt Jelinin Oluşumunda Serum Proteinlerinin Rolü. GIDA. Haziran 1994;19(3).
Chicago Özer, H. Barbaros, ve Metin Atamer. “Yoğurt Jelinin Oluşumunda Serum Proteinlerinin Rolü”. Gıda 19, sy. 3 (Haziran 1994).
EndNote Özer HB, Atamer M (01 Haziran 1994) Yoğurt Jelinin Oluşumunda Serum Proteinlerinin Rolü. Gıda 19 3
IEEE H. B. . Özer ve M. . Atamer, “Yoğurt Jelinin Oluşumunda Serum Proteinlerinin Rolü”, GIDA, c. 19, sy. 3, 1994.
ISNAD Özer, H. Barbaros - Atamer, Metin. “Yoğurt Jelinin Oluşumunda Serum Proteinlerinin Rolü”. Gıda 19/3 (Haziran 1994).
JAMA Özer HB, Atamer M. Yoğurt Jelinin Oluşumunda Serum Proteinlerinin Rolü. GIDA. 1994;19.
MLA Özer, H. Barbaros ve Metin Atamer. “Yoğurt Jelinin Oluşumunda Serum Proteinlerinin Rolü”. Gıda, c. 19, sy. 3, 1994.
Vancouver Özer HB, Atamer M. Yoğurt Jelinin Oluşumunda Serum Proteinlerinin Rolü. GIDA. 1994;19(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/