BibTex RIS Kaynak Göster

Bloater Damage in Fermented Cucumbers (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 3, - , 01.06.1994

Öz

Bloater damage in brined-fermented cucumbers usually increases with concentration of dissolved CO2 in brine  and causes serious economic loses to the pickle industry. Microbial activity in the brine, higher incubation temperature, larger size of fruit, varietal differences in cucumbers, etc. Have been suggested as factors influencing bloater damage in brined cucumbers. The objectives of this paper are to explain the mechanism for bloater formation and to discuss how bloater damage can be controlled.  

Hıyar Turşularında Şişme Zararı

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 3, - , 01.06.1994

Öz

Hıyar turşularında görülen şişme zararı, genellikle, salamura içerisinde çözünmüş CO2 konsantrasyonuna bağlı olarak artar ve önemli ekonomik kayıplara neden olur. Şişme zararı oluşumunu etkileyen faktörlerden bazıları; salamuradaki mikrobiyal aktivite, yüksek sıcaklık, hıyarın büyüklüğü ve çeşididir. Bu yayında şişme oluşumunun mekanizması açıklanarak, şişme zararının engellenmesi veya en aza indirilmesine yönelik önerilerde bulunulmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Filiz Özçelik Bu kişi benim

Erhan İç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özçelik, F. ., & İç, E. . (1994). Hıyar Turşularında Şişme Zararı. Gıda, 19(3).
AMA Özçelik F, İç E. Hıyar Turşularında Şişme Zararı. GIDA. Haziran 1994;19(3).
Chicago Özçelik, Filiz, ve Erhan İç. “Hıyar Turşularında Şişme Zararı”. Gıda 19, sy. 3 (Haziran 1994).
EndNote Özçelik F, İç E (01 Haziran 1994) Hıyar Turşularında Şişme Zararı. Gıda 19 3
IEEE F. . Özçelik ve E. . İç, “Hıyar Turşularında Şişme Zararı”, GIDA, c. 19, sy. 3, 1994.
ISNAD Özçelik, Filiz - İç, Erhan. “Hıyar Turşularında Şişme Zararı”. Gıda 19/3 (Haziran 1994).
JAMA Özçelik F, İç E. Hıyar Turşularında Şişme Zararı. GIDA. 1994;19.
MLA Özçelik, Filiz ve Erhan İç. “Hıyar Turşularında Şişme Zararı”. Gıda, c. 19, sy. 3, 1994.
Vancouver Özçelik F, İç E. Hıyar Turşularında Şişme Zararı. GIDA. 1994;19(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/