BibTex RIS Kaynak Göster

A Review of the Dietary Fiber Methodology II- Enzymatic Methods (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 3, - , 01.06.1994

Öz

Currently, dietary fiber methodology can be categorized as enzymatic-gravimetric and enzymatic-chemical. The latter can be further classified into enzymatic-colorimetric, enzymatic-high performance liquid chromatography (HPLC), and enzymatic-gas liquid chromatography (GLC) methods. At present, enzymatic-gravimetrik methods are most widely used for the determination of dietary fiber.

Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 3, - , 01.06.1994

Öz

Günümüzde diyet lifi tayin metodolojisi enzimatik-gravimetrik ve enzimatik-kimyasal olarak iki kategoriye ayrılmaktadır. Bunlardan enzimatik-kimyasal yöntemler tekrar enzimatik-kolorimetrik, enzimatik-yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (High pressure liquid chromatography; HPLC) ve enzimatik-gaz sıvı kromatografisi (Gas-liquid chromatography, GLC) olarak sınıflandırılabilir. Halen diyet lifi tayininde en yaygın olarak tercih edilen yöntemler enzimatik-gravimetrik yöntemlerdir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dilek Boyacıoğlu Bu kişi benim

M. Hikmet Boyacıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Boyacıoğlu, D. ., & Boyacıoğlu, M. H. . (1994). Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler. Gıda, 19(3).
AMA Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler. GIDA. Haziran 1994;19(3).
Chicago Boyacıoğlu, Dilek, ve M. Hikmet Boyacıoğlu. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler”. Gıda 19, sy. 3 (Haziran 1994).
EndNote Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH (01 Haziran 1994) Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler. Gıda 19 3
IEEE D. . Boyacıoğlu ve M. H. . Boyacıoğlu, “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler”, GIDA, c. 19, sy. 3, 1994.
ISNAD Boyacıoğlu, Dilek - Boyacıoğlu, M. Hikmet. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler”. Gıda 19/3 (Haziran 1994).
JAMA Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler. GIDA. 1994;19.
MLA Boyacıoğlu, Dilek ve M. Hikmet Boyacıoğlu. “Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler”. Gıda, c. 19, sy. 3, 1994.
Vancouver Boyacıoğlu D, Boyacıoğlu MH. Diyet Lifi Tayin Yöntemlerinin İrdelenmesi II- Enzimatik Yöntemler. GIDA. 1994;19(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/