BibTex RIS Kaynak Göster

Yersinia enterocolitica: A Foodborn Pathogen (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 4, - , 01.08.1994

Öz

In this review, a foodborn pathogen Yersinia enterocolitica was investigated. In addition to taxonomical and ecological characteristics of the bacterium, foods involved in Yersinia infections, pathogenicity and factors affecting the growth and survival of Yersinia in food were also discussed.

Yersinia enterocolitica: Gıda Kaynaklı bir Patojen

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 4, - , 01.08.1994

Öz

Bu derlemede, gıda kaynaklı bir patojen olan Yersinia enterocolitica incelenmiştir. Bakterinin taksonomik ve ekolojik özelliklerinin yanısıra, Yersinia enfeksiyonları ile ilişkili gıdalar, patojenite ve gıdalarda Yersinia gelişmesini ve canlılığını etkileyen faktörler de tartışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Z. Yeşim Özbaş Bu kişi benim

S. Aykut Aytaç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Özbaş, Z. Y. ., & Aytaç, S. A. . (1994). Yersinia enterocolitica: Gıda Kaynaklı bir Patojen. Gıda, 19(4).
AMA Özbaş ZY, Aytaç SA. Yersinia enterocolitica: Gıda Kaynaklı bir Patojen. GIDA. Ağustos 1994;19(4).
Chicago Özbaş, Z. Yeşim, ve S. Aykut Aytaç. “Yersinia Enterocolitica: Gıda Kaynaklı Bir Patojen”. Gıda 19, sy. 4 (Ağustos 1994).
EndNote Özbaş ZY, Aytaç SA (01 Ağustos 1994) Yersinia enterocolitica: Gıda Kaynaklı bir Patojen. Gıda 19 4
IEEE Z. Y. . Özbaş ve S. A. . Aytaç, “Yersinia enterocolitica: Gıda Kaynaklı bir Patojen”, GIDA, c. 19, sy. 4, 1994.
ISNAD Özbaş, Z. Yeşim - Aytaç, S. Aykut. “Yersinia Enterocolitica: Gıda Kaynaklı Bir Patojen”. Gıda 19/4 (Ağustos 1994).
JAMA Özbaş ZY, Aytaç SA. Yersinia enterocolitica: Gıda Kaynaklı bir Patojen. GIDA. 1994;19.
MLA Özbaş, Z. Yeşim ve S. Aykut Aytaç. “Yersinia Enterocolitica: Gıda Kaynaklı Bir Patojen”. Gıda, c. 19, sy. 4, 1994.
Vancouver Özbaş ZY, Aytaç SA. Yersinia enterocolitica: Gıda Kaynaklı bir Patojen. GIDA. 1994;19(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/