BibTex RIS Kaynak Göster

Fining Operation in Wine Making (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 4, - , 01.08.1994

Öz

Clarity is an important quality element for wines and is a characteristic always required for bottled wines. It takes wines a long time to reach clarity naturally. And most of the time, this state of clarity is not permanent or adequate. For this reason, in order for wines to become stable and clear, some operations should be applied. One of these operations is the fining. This study focuses on the mechanism of fining and explains the operation.  

Şarapçılıkta Durultma Tekniği

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 4, - , 01.08.1994

Öz

Berraklık şarapta önemli bir kalite unsurudur ve şişelenmiş şaraplarda her zaman aranan bir özelliktir. Şarabın doğal olarak berraklaşması uzun bir süre alır ve bu süre sonunda da oluşan berraklık çoğu kez devamlı ve yeterli olmaz. Bu nedenle şarabın berrak ve stabil hale gelmesi için bazı teknolojik işlemlerle sağlanabilir. Bu işlemlerden biri de durultmadır. Bu çalışmada durultmanın mekanizması açıklanmış ve durultma işleminin uygulanması ele alınmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Turgut Cabaroğlu Bu kişi benim

Ahmet Canbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Cabaroğlu, T. ., & Canbaş, A. . (1994). Şarapçılıkta Durultma Tekniği. Gıda, 19(4).
AMA Cabaroğlu T, Canbaş A. Şarapçılıkta Durultma Tekniği. GIDA. Ağustos 1994;19(4).
Chicago Cabaroğlu, Turgut, ve Ahmet Canbaş. “Şarapçılıkta Durultma Tekniği”. Gıda 19, sy. 4 (Ağustos 1994).
EndNote Cabaroğlu T, Canbaş A (01 Ağustos 1994) Şarapçılıkta Durultma Tekniği. Gıda 19 4
IEEE T. . Cabaroğlu ve A. . Canbaş, “Şarapçılıkta Durultma Tekniği”, GIDA, c. 19, sy. 4, 1994.
ISNAD Cabaroğlu, Turgut - Canbaş, Ahmet. “Şarapçılıkta Durultma Tekniği”. Gıda 19/4 (Ağustos 1994).
JAMA Cabaroğlu T, Canbaş A. Şarapçılıkta Durultma Tekniği. GIDA. 1994;19.
MLA Cabaroğlu, Turgut ve Ahmet Canbaş. “Şarapçılıkta Durultma Tekniği”. Gıda, c. 19, sy. 4, 1994.
Vancouver Cabaroğlu T, Canbaş A. Şarapçılıkta Durultma Tekniği. GIDA. 1994;19(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/