BibTex RIS Kaynak Göster

A Research of Rapid Detection of Salmonella in Foods (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 5, - , 01.10.1994

Öz

Totally 64 samples were tested for salmonella by BAM/AOAC classical salmonella control method and Oxoid Salmonella Rapid Test. 24 of the samples were pre-inoculated with salmonella strains while others were market foods. OSRT gave only 1 (1.56%) false negative results. Because of some advantages as shorter test time, simple to use, free from various laboratory faults, OSTR was clearly superior then BAM/AOAC method.  

Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 5, - , 01.10.1994

Öz

Bu çalışmada BAM/AOAC klasik kontrol yöntemi ve Oxoid hızlı salmonella test kiti kullanılarak toplam 64 salmonella analizi yapılmıştır. Testlerin 24 adedi geri alma denemesi, 40 adedi piyasa taraması şeklindedir. Oxoid hızlı salmonella test kiti BAM/AOAC’ye göre 1 adet (%1.56) sahte (-) sonuç vermiştir. Analiz süresinin kısalığı, kullanım kolaylığı, çeşitli laboratuvar hatalarından ari olması gibi üstünlükleri dikkate alınarak Oxoid hızlı salmonella test kitinin klasik salmonella aranma yöntemine göre kayda değer üstünlükleri olduğu görülmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hilal B. Doğan Bu kişi benim

A. Kadir Halkman Bu kişi benim

Malihe R. Noveir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Doğan, H. B. ., Halkman, A. K. ., & Noveir, M. R. . (1994). Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma. Gıda, 19(5).
AMA Doğan HB, Halkman AK, Noveir MR. Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ekim 1994;19(5).
Chicago Doğan, Hilal B., A. Kadir Halkman, ve Malihe R. Noveir. “Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 19, sy. 5 (Ekim 1994).
EndNote Doğan HB, Halkman AK, Noveir MR (01 Ekim 1994) Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma. Gıda 19 5
IEEE H. B. . Doğan, A. K. . Halkman, ve M. R. . Noveir, “Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 19, sy. 5, 1994.
ISNAD Doğan, Hilal B. vd. “Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 19/5 (Ekim 1994).
JAMA Doğan HB, Halkman AK, Noveir MR. Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1994;19.
MLA Doğan, Hilal B. vd. “Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 19, sy. 5, 1994.
Vancouver Doğan HB, Halkman AK, Noveir MR. Gıdalarda Hızlı Salmonella Kontrolu Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1994;19(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/