BibTex RIS Kaynak Göster

A Study in General and Microbiological Qualities of Local and Imported Infant Food Formulas Presented for Consumption in our Country and Investigation for the Presence of Certain Pathogens (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

In the present study a total of 100 samples (50 local products and 50 imported products) of food formulas for infants were examined for a total living bacterial count (E. coli, S. aureus, Salmonella molds and yeasts). Sample of formulas in their original package were collected. It was found that 12% of samples of local products contained germs more than 1 . 104, where as the number of the same bacterial population in imported formulas did not exceed 104 which is accepted as a limit value in our Regulations for Food products. An adequate and balanced diet constitutes the basis for a healthy life and should be taken into consideration for the nutrition at different stages of living. It is certain that the only and most useful food for an infant is breast milk. However changes in conditions of living made formulas and additives for infants necessary also in our country.  

Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

Piyasada tüketime sunulan bebek mamalarından 100 adet numune (50 yerli, 50 ithal) incelenmek üzere orijinal ambalajlarında toplandı. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre; yerli numunelerin %12’si 104’ün üzerinde total jerme sahipken, ithal mama numunelerinin hiçbiri aynı bakteri grubu yönünden Gıda Maddeleri Tüzüğü’müzde sınır değer olan 104’ü aşmamıştır. Yine, yerli numunelerin %16’sı, %2’si E. coli yönünden pozitif çıkarken, Salmonella ve Maya yönünden negatif bulunmuşlardır. İthal mamalar ise, sayılan bütün bu mikroorganizmalar itibarı ile temiz çıkmışlardır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Füsun Ergun Bu kişi benim

Ömer Ergun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Ergun, F. ., & Ergun, Ö. . (1994). Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi. Gıda, 19(6).
AMA Ergun F, Ergun Ö. Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi. GIDA. Aralık 1994;19(6).
Chicago Ergun, Füsun, ve Ömer Ergun. “Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli Ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri Ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi”. Gıda 19, sy. 6 (Aralık 1994).
EndNote Ergun F, Ergun Ö (01 Aralık 1994) Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi. Gıda 19 6
IEEE F. . Ergun ve Ö. . Ergun, “Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi”, GIDA, c. 19, sy. 6, 1994.
ISNAD Ergun, Füsun - Ergun, Ömer. “Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli Ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri Ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi”. Gıda 19/6 (Aralık 1994).
JAMA Ergun F, Ergun Ö. Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi. GIDA. 1994;19.
MLA Ergun, Füsun ve Ömer Ergun. “Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli Ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri Ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi”. Gıda, c. 19, sy. 6, 1994.
Vancouver Ergun F, Ergun Ö. Ülkemizde Tüketime Sunulan Yerli ve İthal Bebek Mamalarının Genel Mikrobiyolojik Kaliteleri ve Bazı Patojenlerin Varlığı Yönünden İncelenmesi. GIDA. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/