BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on the Survival of Pathogens in Ice Cream (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

In this study “The survival time of E. coli, K. pneumonia, Y. enterocolitica, S. typhimurium and S. aureus as known pathogen was examined during ice cream storage. At the end of 2 months storage. It is concluded that, K. pneumonia, Y. enterocolitica were found to be more resistance, and therefore gave highly more survival counts, compared the others.

Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

Araştırmada patojen olarak bilinen Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Yersinia enterocolitica ve Klebsiella pneumonia türü mikroorganizmaların dondurmanın depolanması sırasındaki canlı kalma düzeyleri incelenmiştir. Yukarıda adı geçen patojenlerin ürünün iki aylık depolama periyodunda canlılıklarını devam ettirebildikleri ve özellikle Klebsiella pneumonia ile Yersinia enterocolitica’ nın diğerlerine göre soğuğa karşı dirençli oldukları, buna paralel olarak da mililitredeki sayılarının daha yüksek olduğu saptanmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necati Akbulut Bu kişi benim

Özer Kınık Bu kişi benim

Gökhan Kavas Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Akbulut, N. ., Kınık, Ö. ., & Kavas, G. . (1994). Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 19(6).
AMA Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G. Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Aralık 1994;19(6).
Chicago Akbulut, Necati, Özer Kınık, ve Gökhan Kavas. “Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 19, sy. 6 (Aralık 1994).
EndNote Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G (01 Aralık 1994) Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma. Gıda 19 6
IEEE N. . Akbulut, Ö. . Kınık, ve G. . Kavas, “Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 19, sy. 6, 1994.
ISNAD Akbulut, Necati vd. “Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 19/6 (Aralık 1994).
JAMA Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G. Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1994;19.
MLA Akbulut, Necati vd. “Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 19, sy. 6, 1994.
Vancouver Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G. Patojen Bakterilerin Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin Tespiti Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/