BibTex RIS Kaynak Göster

Survival of Yersinia Enterocolitica and Some Enterobacteriaceae Species in Yoghurt (in English)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

In this study, the survival of Y. enterocolitica, K. pneumonia, E. coli and E. aerogenes in yoghurt prepared from cow’s milk was examined. The results of this study showed that all bacteria species are destroyed in yoghurt and the rate of destruction depend on the size of the initial inoculum and the rate of pH value reducing.  

Yersinia Enterocolitica ve Bazı Enterobacteriaceae Türlerinin Yoğurtta Canlı Kalma Düzeyleri (İngilizce)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

Bu çalışmada Yersinia enterocolitica, Klebsiella pneumonia, Escherichia coli ve Enterobacter aerogenes’in yoğurt yapımı ve depolanması sırasında canlı kalma düzeyleri incelenmiştir. Çalışmada elde edilen sonuçlar, tüm bakteri türlerinin gerek üretim gerekse depolanmaları sırasında inaktivasyona uğradığını ve inaktivasyon oranının başlangıçtaki inokulum düzeyi ile yoğurdun pH değerindeki azalmaya bağlı olduğunu göstermiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necati Akbulut Bu kişi benim

Özer Kınık Bu kişi benim

Gökhan Kavas Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Akbulut, N. ., Kınık, Ö. ., & Kavas, G. . (1995). Yersinia Enterocolitica ve Bazı Enterobacteriaceae Türlerinin Yoğurtta Canlı Kalma Düzeyleri (İngilizce). Gıda, 20(1).
AMA Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G. Yersinia Enterocolitica ve Bazı Enterobacteriaceae Türlerinin Yoğurtta Canlı Kalma Düzeyleri (İngilizce). GIDA. Şubat 1995;20(1).
Chicago Akbulut, Necati, Özer Kınık, ve Gökhan Kavas. “Yersinia Enterocolitica Ve Bazı Enterobacteriaceae Türlerinin Yoğurtta Canlı Kalma Düzeyleri (İngilizce)”. Gıda 20, sy. 1 (Şubat 1995).
EndNote Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G (01 Şubat 1995) Yersinia Enterocolitica ve Bazı Enterobacteriaceae Türlerinin Yoğurtta Canlı Kalma Düzeyleri (İngilizce). Gıda 20 1
IEEE N. . Akbulut, Ö. . Kınık, ve G. . Kavas, “Yersinia Enterocolitica ve Bazı Enterobacteriaceae Türlerinin Yoğurtta Canlı Kalma Düzeyleri (İngilizce)”, GIDA, c. 20, sy. 1, 1995.
ISNAD Akbulut, Necati vd. “Yersinia Enterocolitica Ve Bazı Enterobacteriaceae Türlerinin Yoğurtta Canlı Kalma Düzeyleri (İngilizce)”. Gıda 20/1 (Şubat 1995).
JAMA Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G. Yersinia Enterocolitica ve Bazı Enterobacteriaceae Türlerinin Yoğurtta Canlı Kalma Düzeyleri (İngilizce). GIDA. 1995;20.
MLA Akbulut, Necati vd. “Yersinia Enterocolitica Ve Bazı Enterobacteriaceae Türlerinin Yoğurtta Canlı Kalma Düzeyleri (İngilizce)”. Gıda, c. 20, sy. 1, 1995.
Vancouver Akbulut N, Kınık Ö, Kavas G. Yersinia Enterocolitica ve Bazı Enterobacteriaceae Türlerinin Yoğurtta Canlı Kalma Düzeyleri (İngilizce). GIDA. 1995;20(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/