In this study, the survival of Y. enterocolitica, K. pneumonia, E. coli and E. aerogenes in yoghurt prepared from cow’s milk was examined. The results of this study showed that all bacteria species are destroyed in yoghurt and the rate of destruction depend on the size of the initial inoculum and the rate of pH value reducing.
Bu çalışmada Yersinia enterocolitica, Klebsiella pneumonia, Escherichia coli ve Enterobacter aerogenes’in yoğurt yapımı ve depolanması sırasında canlı kalma düzeyleri incelenmiştir. Çalışmada elde edilen sonuçlar, tüm bakteri türlerinin gerek üretim gerekse depolanmaları sırasında inaktivasyona uğradığını ve inaktivasyon oranının başlangıçtaki inokulum düzeyi ile yoğurdun pH değerindeki azalmaya bağlı olduğunu göstermiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 1995 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 1 |