In this research normal, mechanical injured and green potatoes to cv Granola was used to determine changes in nutritional components during the storage Potatoes were stored in the normal light storage, normal dark storage, light refrigerator and dark refrigerator for 6 months. During the storage period, it was observed that dry matter and compositional components appeared to increase relatively as a result of moisture loss, while color was getting pale.
Depolanan patateslerin besin ögelerinde meydana gelen değişmeleri tespit etmek amacıyla yapılan bu çalışmada Granola çeşidi patatesin normal, yaralı ve yeşil olarak ayrılan gurupları kullanılmıştır. Patatesler normal depo aydınlık (NDA) ve normal depo karanlık (NDK); buzdolabı aydınlık (BA) ve buzdolabı karanlık (BK) depolarda 6 ay depolanmışlardır. Depolama süresince kurumadde ve kurumaddeyi oluşturan bileşenlerin nispi olarak arttığı, rengin giderek matlaştığı belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 30 Sayı: 2 |