BibTex RIS Kaynak Göster

Quality Parameters in Turkish Teas and the Distribution Ratios of Minerals into the Liquors at Different Liquoring Conditions (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 3, - , 01.06.1995

Öz

Magnesium, manganese, zinc, sodium, potassium, calcium, iron and copper contents of commercial blend Turkish black teas and the distribution ratios of these minerals into the liquors prepared from these teas at different liquoring conditions have been investigated. The amounts of water soluble components, theaflavin and thearubigin which are the quality parameters of teas have been determined. Moisture ratios of the samples differed between 3.52-9.33%. Total mineral contents on wet basis were between 4.88-6.06% and were between 5.28-6.48% on dry basis. The distribution ratios of minerals into the liquors have increased with the increase of liquoring time and the decrease of particle size of teas. Water soluble components, theaflavin and thearubigin contents of teas on dry basis were 28.02-37.78%, 0.47-0.88% and 9.22-13.84% respectively.  

Türk Çaylarında Kalite Parametreleri ve Mineral Maddelerin Farklı Demleme Koşullarında Deme Geçme Miktarları

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 3, - , 01.06.1995

Öz

10 adet ticari harman Türk siyah çayında ve farklı demleme koşullarında bu çaylardan elde olunan demlerde Mg, Mn, Zn, Na, K, Ca, Fe ve Cu miktarları ve oranları araştırılmıştır. Ayrıca çaylarımızda kalite parametreleri olan su ekstraktı, theaflavin ve thearubigin miktarları belirlenmiştir. Nem oranları %3.52-9.33 arasında bulunmuştur. Toplam mineral madde miktarları nemli ağırlıkta %4.88-6.06 ve kuru maddede %5.28-6.48 arasında değişmektedir. Demleme süresinin artması ve çayların parçacık büyüklüğünün küçülmesi ile mineral maddelerin deme geçme oranları artmıştır. Çaylarımızın su ekstraktı, theaflavin ve thearubigin içerikleri sırasıyla %28.02-37.78, %0.47-0.88 ve %9.22-13.84 olarak bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurhan Aslan Bu kişi benim

Hasan Toğrul Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Aslan, N. ., & Toğrul, H. . (1995). Türk Çaylarında Kalite Parametreleri ve Mineral Maddelerin Farklı Demleme Koşullarında Deme Geçme Miktarları. Gıda, 20(3).
AMA Aslan N, Toğrul H. Türk Çaylarında Kalite Parametreleri ve Mineral Maddelerin Farklı Demleme Koşullarında Deme Geçme Miktarları. GIDA. Haziran 1995;20(3).
Chicago Aslan, Nurhan, ve Hasan Toğrul. “Türk Çaylarında Kalite Parametreleri Ve Mineral Maddelerin Farklı Demleme Koşullarında Deme Geçme Miktarları”. Gıda 20, sy. 3 (Haziran 1995).
EndNote Aslan N, Toğrul H (01 Haziran 1995) Türk Çaylarında Kalite Parametreleri ve Mineral Maddelerin Farklı Demleme Koşullarında Deme Geçme Miktarları. Gıda 20 3
IEEE N. . Aslan ve H. . Toğrul, “Türk Çaylarında Kalite Parametreleri ve Mineral Maddelerin Farklı Demleme Koşullarında Deme Geçme Miktarları”, GIDA, c. 20, sy. 3, 1995.
ISNAD Aslan, Nurhan - Toğrul, Hasan. “Türk Çaylarında Kalite Parametreleri Ve Mineral Maddelerin Farklı Demleme Koşullarında Deme Geçme Miktarları”. Gıda 20/3 (Haziran 1995).
JAMA Aslan N, Toğrul H. Türk Çaylarında Kalite Parametreleri ve Mineral Maddelerin Farklı Demleme Koşullarında Deme Geçme Miktarları. GIDA. 1995;20.
MLA Aslan, Nurhan ve Hasan Toğrul. “Türk Çaylarında Kalite Parametreleri Ve Mineral Maddelerin Farklı Demleme Koşullarında Deme Geçme Miktarları”. Gıda, c. 20, sy. 3, 1995.
Vancouver Aslan N, Toğrul H. Türk Çaylarında Kalite Parametreleri ve Mineral Maddelerin Farklı Demleme Koşullarında Deme Geçme Miktarları. GIDA. 1995;20(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/