BibTex RIS Kaynak Göster

An Investigation on the Mineral Contents of Some Fruit Juices Marketed in Ankara (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 5, - , 01.10.1995

Öz

Besides phosphorus and iron, the contents known as “major metals” such as sodium, potassium, calcium and magnesium of some fruit juices marketed in Ankara province have been investigated and determined in this study as well. In this way, the situation of fruit juices in nutrition physiology has been tried to investigate. All of the examined fruit juices during this study are the products of 1993 and belonging to the same series; have been collected from Ankara markets in August 1993. During sample selection and investigation the PIAR’s research report of 1990 has been taken as essential and; a total of 120 cans of fruit juices from 4 big different companies have been used.  

Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 5, - , 01.10.1995

Öz

Bu çalışmada, Ankara ilinde tüketime sunulan bazı meyve sularının “major metals” olarak nitelendirilen sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi elementlerle, fosfor ve demir içerikleri saptanmıştır. Böylece meyve suların beslenme fizyolojisi açısından durumlarının incelenmesine çalışılmıştır. Araştırma materyali olarak alınan meyve sularının tümü 1993 yılı üretimi olup aynı seriden olmak şartı ile Ağustos 1993 döneminde Ankara piyasasından sağlanmıştır. Örnek seçiminde PİAR’ın 1990 yılı araştırması göz önüne alınarak başlıca 4 büyük firmaya ait toplam 120 kutu meyve suyu kullanılmıştır.     

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nilay Demir Bu kişi benim

Jale Acar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Demir, N. ., & Acar, J. . (1995). Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 20(5).
AMA Demir N, Acar J. Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Ekim 1995;20(5).
Chicago Demir, Nilay, ve Jale Acar. “Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 20, sy. 5 (Ekim 1995).
EndNote Demir N, Acar J (01 Ekim 1995) Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda 20 5
IEEE N. . Demir ve J. . Acar, “Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 20, sy. 5, 1995.
ISNAD Demir, Nilay - Acar, Jale. “Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 20/5 (Ekim 1995).
JAMA Demir N, Acar J. Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1995;20.
MLA Demir, Nilay ve Jale Acar. “Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 20, sy. 5, 1995.
Vancouver Demir N, Acar J. Ankara’da Tüketime Sunulan Bazı Meyve Sularının Mineral Madde İçerikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1995;20(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/