BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Some Physical and Chemical Characteristics of Honey Samples Collected from Van City Market and Their Comparison with the Related Standard (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 5, - , 01.10.1995

Öz

In this study, 20 honey samples were obtained from Van city market, and their some physical and chemical analysis were carried out. The following results were found from chemical analysis; dry matter 82.20%, water 17.80%, ash 0.18%, total sugar 76.33%, invert sugar 72.77%, sucrose 3.56%, pH value 4.11, HMF value 25.87 mg/kg, total nitrogen 0.07%, and total acidity (titratable acidity) 24.61 meq/kg. The samples of 1, 2, 12, 13, and 14 have given orange color reaction for Fiehe test, and red color was observed for 15th sample in result of commercial Glucose test. Label information was not enough for majority of honey samples. Finally, packaging properties and  undesirable matter content of samples were acceptable when compared with the related standard.

Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 5, - , 01.10.1995

Öz

Bu araştırmada Van piyasasında satışa sunulan ballardan 20 örnek alınmış ve bunların bazı fiziksel ve kimyasal analizleri yapılmıştır. Kimyasal analiz sonuçlarına göre, ortalama değerler şöyledir. Kurumaddede %82.20; su %17.80; kül %0.18; toplam şeker %76.33; invert şeker %72.77; sakkaroz %3.56; pH değeri 4.11; HMF değeri 25.87 mg/kg; total azot miktarı %0.07 ve toplam asitlik (titrasyon asitliği) 24.61 meq/kg’dır. Fiehe testi sonucunda 1, 2, 12, 13 ve 14 nolu örneklerde portakal kırmızısı renk ve Ticari Glikoz tayininde ise, 15 nolu örnekte kırmızı renk gözlenmiştir. Fiziksel analiz sonuçlarına göre, örneklerin çoğunun etiketleme bakımından standarda uymadığı, bazı örneklerde kristallenmelerin olduğu ambalajlama ve yabancı madde bakımından ise, genelde örneklerin standarda uygun olduğu saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurhan Akyüz Bu kişi benim

İhsan Bakırcı Bu kişi benim

Ahmet Ayar Bu kişi benim

Yusuf Tunçtürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Akyüz, N. ., Bakırcı, İ. ., Ayar, A. ., Tunçtürk, Y. . (1995). Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 20(5).
AMA Akyüz N, Bakırcı İ, Ayar A, Tunçtürk Y. Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Ekim 1995;20(5).
Chicago Akyüz, Nurhan, İhsan Bakırcı, Ahmet Ayar, ve Yusuf Tunçtürk. “Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 20, sy. 5 (Ekim 1995).
EndNote Akyüz N, Bakırcı İ, Ayar A, Tunçtürk Y (01 Ekim 1995) Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde bir Araştırma. Gıda 20 5
IEEE N. . Akyüz, İ. . Bakırcı, A. . Ayar, ve Y. . Tunçtürk, “Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 20, sy. 5, 1995.
ISNAD Akyüz, Nurhan vd. “Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 20/5 (Ekim 1995).
JAMA Akyüz N, Bakırcı İ, Ayar A, Tunçtürk Y. Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1995;20.
MLA Akyüz, Nurhan vd. “Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 20, sy. 5, 1995.
Vancouver Akyüz N, Bakırcı İ, Ayar A, Tunçtürk Y. Van Piyasasında Satışa Sunulan Balların Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ve Bunların İlgili Standarda Uygunluğu Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1995;20(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/