BibTex RIS Kaynak Göster

TOPLUM BESLENMESİNDE SÜT VE ÜRÜNLERİNİN YERİ VE ÖNEMİ

Yıl 2005, Sayı: 7, - , 18.08.2014

Öz

Bu çalışmada,farklı karakterdeki 412 tüketicinin çeştli gıdalar ile süt ve süt ürünlerini tercih ve tüketim durumları araştırılmıştır. Ankete katılan bayanlar süt, et ve meyve sebze ürünlerini,
baylar ise tahıl ürünlerini,şekeri ve baklagilleri daha fazla tüketmektedir. Gelir seviyesi arttıkça peynir, et çeşitleri ve şeker tüketimi artmıştır. Hayvansal ürün tüketimi bakımından c ağerlendirildiğinde süt ve ürünlerinin diğer hayvansal ürünlere göre tüketim oranı daha yüksek oln uştur. Bu yönüyle süt ve ürünleri toplumumuzun yeterli ve dengeli beslenebilmesine önemli katkı la bulunmaktadır.

Kaynakça

  • BABICZ-ZIELINSKA, E. 1999. Food preferences among the Polish young adults. Food
  • Ouality and Preference10,139-145.
  • BHANDARİ, R. VE SMİTH, F.J. 2000. Education and food consumption patterns in China:
  • Household analysis and policy implications. Journal of Nutriition Education and
  • Behavior, 32(4) 214-224.
  • BILOUKHA, 0 .0 VE UTERMOHLEN, V. 2000. Correlates of food consumption and
  • perceptions of foods in an educated urban population in Ukraine. Food Ouality and
  • Preference, 11, 475-485.
  • GEDRICH, K. 2004. Determinants of nutritional behavior: a multitude of levers for successful
  • intervention? Appetite, (Baskıda).
  • KINSEY, J. AND BOVVLAND, B. 1999. How can the US food system deliver food products
  • consistent with the dietary guidelines? Food marketing and retailing: an economist’s view.
  • Food Policy (24)237-253.
  • PEKCAN G. 1998. Türkiye’de Beslenme Durumu. 5. Uluslarası Spor Bilimleri Kongresi
  • Bildiri Özetleri. Ankara, 5-7 Kasım. 51-53
  • PEKCAN G., KARAAğAOğLU N.2000. State Of Nutrİtion in Turkey. Nutrİtion And Health.
  • :41-52
  • PEREZ-ESCAMILLA, R. VE HALDEMAN, L. 2002. Food label use modifies association of
  • income with dietary quality.The Journal of Nutrİtion, 132(4) 768-782
  • RAPPOPORT, L. H., PETERS, G. P., HUFF-CORSINE, L. AND DOVVNEY, R. G.1992.
  • Reasons for eating: an exploratory cognitive analysis. Ecology of Food and Nutrİtion,
  • , 171-188.
  • RAPPOPORT, L. H., PETERS, G. P., DOVVNEY, R. G., MCCANN, T. AND HUFF-CORSINE,
  • L. 1993. Gender and age differences in food cognition. Appetite, 20, 33-52.
Yıl 2005, Sayı: 7, - , 18.08.2014

Öz

Kaynakça

  • BABICZ-ZIELINSKA, E. 1999. Food preferences among the Polish young adults. Food
  • Ouality and Preference10,139-145.
  • BHANDARİ, R. VE SMİTH, F.J. 2000. Education and food consumption patterns in China:
  • Household analysis and policy implications. Journal of Nutriition Education and
  • Behavior, 32(4) 214-224.
  • BILOUKHA, 0 .0 VE UTERMOHLEN, V. 2000. Correlates of food consumption and
  • perceptions of foods in an educated urban population in Ukraine. Food Ouality and
  • Preference, 11, 475-485.
  • GEDRICH, K. 2004. Determinants of nutritional behavior: a multitude of levers for successful
  • intervention? Appetite, (Baskıda).
  • KINSEY, J. AND BOVVLAND, B. 1999. How can the US food system deliver food products
  • consistent with the dietary guidelines? Food marketing and retailing: an economist’s view.
  • Food Policy (24)237-253.
  • PEKCAN G. 1998. Türkiye’de Beslenme Durumu. 5. Uluslarası Spor Bilimleri Kongresi
  • Bildiri Özetleri. Ankara, 5-7 Kasım. 51-53
  • PEKCAN G., KARAAğAOğLU N.2000. State Of Nutrİtion in Turkey. Nutrİtion And Health.
  • :41-52
  • PEREZ-ESCAMILLA, R. VE HALDEMAN, L. 2002. Food label use modifies association of
  • income with dietary quality.The Journal of Nutrİtion, 132(4) 768-782
  • RAPPOPORT, L. H., PETERS, G. P., HUFF-CORSINE, L. AND DOVVNEY, R. G.1992.
  • Reasons for eating: an exploratory cognitive analysis. Ecology of Food and Nutrİtion,
  • , 171-188.
  • RAPPOPORT, L. H., PETERS, G. P., DOVVNEY, R. G., MCCANN, T. AND HUFF-CORSINE,
  • L. 1993. Gender and age differences in food cognition. Appetite, 20, 33-52.
Toplam 24 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Ayar Bu kişi benim

Durmuş Sert Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 18 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA Ayar, A., & Sert, D. (2014). TOPLUM BESLENMESİNDE SÜT VE ÜRÜNLERİNİN YERİ VE ÖNEMİ. Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi(7).

by-nc-nd.png?resize=300%2C105&ssl=1
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi  CC BY-NC-ND 4.0 lisansı altında lisanslanmıştır
 Journal of Food and Feed Science-Technology is licensed under CC BY-NC-ND 4.0