Yazım Kuralları

  1. Makaleler İngilizce (US) ve Türkçe dillerinde yazılabilir.
  2. Dergide yayınlanacak bir makale için kelime sayısı ve referanslar da dahil olmak üzere 5000’den az olmamalı ve 8000’i geçmemelidir. Bu sınıra tablolar, resimler ve ilgili altyazılar ile altbaşlıklar da dahildir. Dergi için bir kitap değerlendirmesi tablolar, resimler ve ilgili altyazılar dahil olmak üzere 1500 kelimeden fazla olmamalıdır.
  3. Makalenin benzerlik oranı (referanslar çıkartıldığında) %15'ten düşük olmalıdır.
  4. Yazarlar makalelerinin tam metin dosyasına ait özgünlük raporlarını sisteme yüklemekle sorumludurlar. Kabul edilir benzerlik inceleme yazılımları Ithenticate ve Turnitin’dir. Tam metin dosyasında incelemeden hariç tutulabilir kısımlar: Başlık, öz ve künye bilgilerinin yer aldığı kapak sayfaları, yazar özgeçmişleri, zorunlu beyanlar bölümü ve kaynakça. Bu nedenle benzerlik inceleme işlemi için "GRID_body" isimli şablon dosyasının kullanımı önerilir. Bu bölümler dışında kısa tamlamalar, doğrudan alıntılar vb. herhangi bir içerik inceleme dışında tutulamaz. Yayına kabul edilen makaleler için benzerlik incelemesi GRID yayın ekibince Ithenticate yazılımı kullanılarak yeniden uygulanacaktır. Özgünlük raporlarında oluşabilecek uyuşmazlıklar yazarların sorumluluğundadır. Sisteme yüklenecek özgünlük raporunda yazar kimliğini açık edecek herhangi bir içerik makale başvurusunun reddedilme sebebidir. 
  5. Makalenin yapısı şu şekilde olmalıdır: başlık sayfası, özet, anahtar kelimeler,  altyazılarıyla beraber tablolar ve resimleri içeren ana metin, bibliyografya ve yazarın ya da yazarların kısa yaşam öyküsü. 
  6. Yüklenen makale dosyaları doc, docx vb. düzenlenebilir uzantıda kaydedilmelidir.  Makale verilen şablona göre aşağıda açıklandığı şekilde hazırlanmalıdır:
  7. Şablon üç dosyadan oluşur:
    GRID_Title, her makalenin başlık, özet, anahtar kelimeler, yazar ilişkileri hakkında bilgileri içeren kapak sayfasıdır. (GRID_Title dosyasını indirmek için tıklayınız)
    GRID_Body, yazar kimlikleri hakkında herhangi bir bilgi içermeksizin makalenin tam metninin yer aldığı bölümdür. Bu dosya, makalenin yayınlanmak üzere kabulüne kadarki tüm editör ve hakem süreçlerinde tek başına değerlendirme kopyası olarak kullanılır. (GRID_Body dosyasını indirmek için tıklayınız)
    GRID_AthorInfo, yazar özgeçmişlerini ve yazar kimliğini içerebilecek gerekli ifadeleri içerir. (GRID_AuthorInfo dosyasını indirmek için tıklayınız)
    Yazarlar, başvurularının başlangıcında üç dosyayı da yüklemelidir. Özgünlük analizi, inceleme süreci ve tüm revizyonlar için yalnızca “Grid_Body” şablon dosyası kullanılacaktır. 
  8. Yazarlar telif hakkı devir sözleşmesi ve beyan formunu gönderim sürecinde doldurarak teslim etmelidir. (dosya indirme adresi: tıklayınız)
  9. Makalenin başlığı 15 kelimeyi aşmayacak şekilde olmalıdır.
  10. Özet 200 kelimeden fazla olmamalı ve ayrı bir sayfada İngilizce ve Türkçe dillerinde hazırlanmalıdır.
  11. Anahtar kelimeler makalenin içeriğini özetlemeli ve 7 kelimeden fazla olmamalıdır.
  12. Alıntı ve referanslar için referans verme düzeni APA formatındadır. Tüm alıntılar makalenin sonunda yer almalıdır. 
  13. Tablolar ana metnin içinde veya ana metni takip eden ayrı sayfalarda yer almalıdır. 
  14. Görseller ana metnin içinde veya ana metni takip eden ayrı sayfalarda yer almalıdır, aynı zamanda ayrı dosyalar halinde teslim edilmelidir. Renkli ya da gri tonlarda resimler için görseller 300 dpi çözünürlükte JPEG formatında olmalıdır. Bir görselin en uzun kenarı 15 cm’den daha uzun olmamalıdır. Telifli resimler için gerekli izinler yazarlar tarafından alınmalı ve ilgili altyazıda telifler belirtilmelidir.
  15. Makalenin sonunda alfabetik düzende bir kaynakça yer almalıdır. 
  16. Yazarın veya yazarların kısa yaşam öyküsü (özgeçmişi) gereklidir ve yazar başına 120 kelimeden fazla olmamalıdır.
  17. Dergi hakemli değerlendirme sürecini yönetmek için Open Journal Systems (OJS) arayüzünü kullanmaktadır. Yazarlar makale yada kitap değerlendirmesi teslim etmek için derginin websayfasında hesap açmalıdır. 
  18. Yayın değerlendirme süreci hakemlerin mevcuduna göre 3 ay civarında tamamlanmaktadır. Hakemler makalelerin alanlarındaki özelliklere göre GRID editörleri tarafından seçilir. Makaleler için değerlendirme çift körlük yöntemidir.
  19. Dergi için herhangi bir yayımlama ücreti yoktur.
  20. Dergi yayımının ardından makalelere çevrimiçi erişim sağlayan açık erişimli bir dergidir. Herhangi biri derginin websayfası üzerinden makaleleri görüntüleyebilir, PDF formatında indirebilir ve ölçümleri kontrol edebilir.
  21. Hakemli değerlendirme için makale göndermek üzere lütfen derginin websayfasını ziyaret ediniz.
  22. Sorularınız olursa lütfen bize grid@cankaya.edu.tr adresinden ulaşınız.
  23.  Mizanpaj işlemleri için linki kullanabilirsiniz.  (https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/27210)

Son Güncelleme Zamanı: 13.09.2024 11:37:50