BibTex RIS Kaynak Göster

Entrepreneur Organizational Culture and Intrapreneurship Levels of the Personnel: A Field Study

Yıl 2003, Cilt: 21 Sayı: 1, 169 - 188, 01.06.2003

Öz

This study aimed at examining the influence of “entrepreneur organizational culture” on the “intrapreneurship levels of the personnel”. With this aim in mind a comparative field study was conducted in Registrar’s Offices of Middle East Technical University and Hacettepe University. Findings from the empirical study verified the major hypothesis of the study and exhibited a strong correlation between the entrepreneur organizational culture and the intrapreneurship of the personnel. Thus, it can be alleged that by developing the entrepreneurship traits of the organizational culture primarily, organizations will have a greater chance to have a more creative and innovative workforce.

GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA

Yıl 2003, Cilt: 21 Sayı: 1, 169 - 188, 01.06.2003

Öz

Bu çalışmada, “girişimci örgütsel kültürün”, “çalışanların iç girişimcilik özelliklerine” etkisi araştırılmıştır. Araştırmanın amacına uygun olarak Hacettepe Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi birimlerinde karşılaştırmalı bir alan araştırması gerçekleştirilmiştir. Ampirik çalışmadan elde edilen bulgular çalışmanın temel hipotezini doğrulamış ve girişimci örgüt kültürü ve örgüt personelinin iç girişimcilik özellikleri arasında güçlü bir korelasyon saptanmıştır. Araştırma sonuçları, öncelikle örgütsel kültürün girişimcilik özelliklerinin geliştirilmesi sayesinde daha yaratıcı ve yenilikçi bir işgücünün yaratılabileceğini göstermektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazarlar

Dr. Mustafa Kemal Öktem Bu kişi benim

Doç. Dr. Doğan N. Leblebici Bu kişi benim

Doç. Dr. Mahmut Arslan Bu kişi benim

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılıç Bu kişi benim

Dr. Mehmet Devrim Aydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2003
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 21 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Öktem, D. M. K., Leblebici, D. D. D. N., Arslan, D. D. M., Kılıç, Y. D. D. M., vd. (2003). GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 21(1), 169-188.
AMA Öktem DMK, Leblebici DDDN, Arslan DDM, Kılıç YDDM, Aydın DMD. GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Haziran 2003;21(1):169-188.
Chicago Öktem, Dr. Mustafa Kemal, Doç. Dr. Doğan N. Leblebici, Doç. Dr. Mahmut Arslan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılıç, ve Dr. Mehmet Devrim Aydın. “GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 21, sy. 1 (Haziran 2003): 169-88.
EndNote Öktem DMK, Leblebici DDDN, Arslan DDM, Kılıç YDDM, Aydın DMD (01 Haziran 2003) GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 21 1 169–188.
IEEE D. M. K. Öktem, D. D. D. N. Leblebici, D. D. M. Arslan, Y. D. D. M. Kılıç, ve D. M. D. Aydın, “GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 21, sy. 1, ss. 169–188, 2003.
ISNAD Öktem, Dr. Mustafa Kemal vd. “GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 21/1 (Haziran 2003), 169-188.
JAMA Öktem DMK, Leblebici DDDN, Arslan DDM, Kılıç YDDM, Aydın DMD. GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2003;21:169–188.
MLA Öktem, Dr. Mustafa Kemal vd. “GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 21, sy. 1, 2003, ss. 169-88.
Vancouver Öktem DMK, Leblebici DDDN, Arslan DDM, Kılıç YDDM, Aydın DMD. GİRİŞİMCİ ÖRGÜTSEL KÜLTÜR VE ÇALIŞANLARIN İÇ GİRİŞİMCİLİK DÜZEYİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2003;21(1):169-88.

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.