Besin zenginleştirme, toplumun tamamında veya bir kısmında belirli besin öğesi yetersizliklerini ortadan kaldırmak amacıyla besinlere besin öğesi eklenmesi işlemidir [1]. Dünyada 2 milyardan fazla birey başta demir, A vitamini ve iyot yetersizliği olmak üzere çeşitli besin öğesi yetersizliğinden mustariptir [2]. Bu çalışma Ankara’da ikamet eden 19-65 yaş arası bireylerin, cinsiyet, eğitim seviyesi ve gelir düzeyi dağılımlarına göre besin tercihlerinde zenginleştirilmiş ürün kullanım durumlarını saptamak için yapılmıştır. Çalışmanın amacı, zenginleştirilmiş besin seçimini etkileyen faktörleri belirlemektir.
Bu çalışma Ankara’da YÖNTEM Çalışmaya Ankara’nın çeşitli yerlerinden 46’sı erkek, 71’i kadın olmak üzere toplam 117 birey katılmıştır. Katılımcılara yüz yüze görüşme yöntemi ile anket uygulanmıştır. Bireylerin vücut ağırlığı (kg) ve boy uzunluğu Bireylerin cinsiyetleri, gelir durumları ve eğitim seviyelerinin zenginleştirilmiş besin seçimine etkileri istatistiksel yöntemler kullanılarak analizler için IBM SPSS 22.0 programı incelenmiştir
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Poster Bildiri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2015 |
Gönderilme Tarihi | 20 Nisan 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 1. Uusal Sağlık Bilimleri Kongre Kitabı |