BibTex RIS Kaynak Göster

Batman ve Bitlis İllerinden Elde Edilen İnek Sütlerinde Yağ ve Protein Oranlarının Ab ve Türk Standartlarına Uygunlukların Belirlenmesi

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 21, 1 - 6, 01.03.2014

Öz

Bu araştırmada Batman ve Bitlis illerinin ilçeleri ve köylerinde yetiştirilen
ineklerden elde edilen sütlerin toplam yağ ve protein ortalamalarının
AB ve Türk standartları referans değerlerine uygunluğunun belirlenmesi
amaçlanmıştır. Batman (% 3,32) ve Bitlis (%3,29) ‘in süt yağ içerikleri
bakımından AB ve Türk Standartlarda bir uyumsuzluk olduğu ve standartlarda
belirtilen olması gereken minimum (AB referans değeri en az %3.5, TS
referans değeri   en   az %3.6)   seviyenin altında bir ortalama  değer elde
edildiği   görülmüştür   (P< 0.01). Batman (3.22) ve Bitlis (%3.21)’ in protein
içerikleri bakımından ise   AB   ve   TS   referans   değerlerinden      (AB
referans en az %3, TS referans değeri en az %2.8) yüksek çıkmıştır
(P< 0.01). Dolayısıyla Batman ve Bitlis illerinden elde edilen inek
sütlerine ait protein parametreleri AB ve TS uygundur.

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 21, 1 - 6, 01.03.2014

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA82DV52YA
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Asiye İlhan Bu kişi benim

Murat Çimen Bu kişi benim

Zeynep Demir Bu kişi benim

Zinet Turhan Bu kişi benim

Burçin Demir Bu kişi benim

Buket Coçkun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2014
Gönderilme Tarihi 1 Mart 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 21

Kaynak Göster

APA İlhan, A., Çimen, M., Demir, Z., Turhan, Z., vd. (2014). Batman ve Bitlis İllerinden Elde Edilen İnek Sütlerinde Yağ ve Protein Oranlarının Ab ve Türk Standartlarına Uygunlukların Belirlenmesi. İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi, 6(21), 1-6.


All site content, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Common Attribution Licence. (CC-BY-NC 4.0)

by-nc.png