Bu çalışmanın amacı Osmaniye ili
ve ilçelerinde halk elinde yetiştirilen yerli kıl keçilerinden elde edilen çiğ
sütlerin Türk Standartlarına göre uygunluğunu araştırmaktır. Veriler kıl keçisi
yetiştiriciliği yapan 30 üretici ve toplam 3000 baş kıl keçisinden elde
edilmiştir. Süt yağ 4.54±0.25, protein 4.70±0.08, asitlik 6.52±0.03, yoğunluk 31.11±0.54,
laktoz 4.42±0.01 ve yağsız kuru madde 9.91±0.10 olarak bulunmuştur. Araştırma
sonucunda, Yerli Kıl keçilerden elde edilen sütteki yağ, protein, pH, yoğunluk,
laktoz ve kuru madde seviyeleri Türk standartlarının üstünde bulunmuştur.
Bu çalışmanın amacı Osmaniye ili ve ilçelerinde
halk elinde yetiştirilen yerli kıl keçilerinden elde edilen çiğ sütlerin Türk
Standartlarına göre uygunluğunu araştırmaktır. Veriler kıl keçisi
yetiştiriciliği yapan 30 üretici ve toplam 3000 baş kıl keçisinden elde
edilmiştir. Süt yağ 4.54±0.25, protein 4.70±0.08, asitlik 6.52±0.03, yoğunluk 31.11±0.54,
laktoz 4.42±0.01 ve yağsız kuru madde 9.91±0.10 olarak bulunmuştur. Araştırma
sonucunda, Yerli Kıl keçilerden elde edilen sütteki yağ, protein, pH, yoğunluk,
laktoz ve kuru madde seviyeleri Türk standartlarının üstünde bulunmuştur
Konular | Hayvansal Üretim (Diğer) |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri (Research Article) |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 20 Mart 2018 |
Gönderilme Tarihi | 17 Ekim 2017 |
Kabul Tarihi | 8 Ocak 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 1 Sayı: 1 |
Manuscript Submission