Cilt: 5 Sayı: 1, 15.01.2022

Yıl: 2022

International Journal of Economics, Politics, Humanities & Social Sciences – IJEPHSS iktisadi, sosyal ve insani bilimler alanlarındaki akademik düzeyde güncel tartışmaları kendisine konu edinmektedir.  Bahse konu tartışmaların gelişmesinde söz sahibi olabilecek özelliklerdeki çalışmaları yayımlamak suretiyle, hem konu ile ilgilenen araştırmacılarla buluşturmayı, hem de bu tartışmalara katkı sunmayı temel amaç olarak görmektedir. 

Dergimizde yayımlanmak için değerlendirmeye alınacak alanlar şunlardır:

- İktisat

- İşletme

- Finans

- Maliye

- Ekonometri

- Edebiyat

- Sosyoloji

- Tarih

Derginin hedef kitlesini akademisyenler, araştırmacılar, profesyoneller ve ilgili mesleki, akademik kurum ve kuruluşlar oluşturmaktadır. Bu nedenle dergimiz salt akademisyenlerden gelen çalışmalara değil, araştırmacı ve uygulamacılardan gelebilecek akademik nitelikli özgün çalışmalara da açıktır. 


Dergimizde çalışmasını yayımlamak isteyen araştırmacılar, yazım kurallarına bu bağlantıdan ulaşabilirler. 

International Journal of Economics, Politics, Humanities & Social Sciences – IJEPHSS, bilimsel araştırmaları ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyerek, içeriğine anında açık erişim sunmaktadır. Bütün yazarlar, makaleleri hakem sürecini geçtikten sonra yayınlandığında, açık kaynak erişimini ve CC-BY-NC-SA koşullarını kabul ederler.

IJEPHSS internet üzerinden yayın yapmaktadır. Bu nedenle yazar(lar)a basılı materyal gönderimi yapılmayacaktır. Çalışmalar, ihtiyaç duyulması halinde sitemizden veya Dergipark üzerinden pdf formatında şahsi bilgisayarlara kayıt edilebilmektedir.

IJEPHSS’te yayımlanması için sisteme yüklenen çalışmalar için sorumlu yazar tarafından imzalanan “telif hakkı sözleşmesi” gereklidir.

Yazar(lar) tarafından dergiye gönderilecek makaleler başka bir yerde yayımlanmamış ya da yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.

IJEPHSS‘te daha önceden çalışması yayımlanan bir araştırmacının, yeni bir çalışması (tek başına veya ortak yazarlı olması fark etmeksizin) hakemlerden kabul alsa dahi, mevcut çalışmanın yayınını takiben en erken dört sayı sonra yayımlanabilir.

IJEPHSS'te hakem süreci olumlu sonuçlanmış ve editör onayından geçmiş olan çalışmalar, geliş tarihi dikkate alınarak yayın sırasına eklenir. Özel sayılar hariç, belirli bir tarihteki sayı için yayın kabul edilmemektedir. 

Yazar(lar) çalışmalarında kullandıkları kaynak ve materyallerin (resim, fotoğraf, şekil, tablo vs.) telif hakkı ve kullanım izinlerini kontrol etmelidirler. Telif hakları ve izinler konusunda sorunuz varsa lütfen son düzeltmenizi yollamadan önce yönetici editörümüze danışınız. IJEPHSS telif hakları konusunda doğacak sıkıntılardan dolayı sorumluluk üstlenmemektedir. Yazar(lar) bu konuda sorumluluğu yazılarını sisteme yükledikleri ve/veya gönderdikleri zaman kabul etmiş olurlar.

IJEPHSS, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukuk kuralları çerçevesinde “5846” sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanun ve Hükümleri’ne tabi hareket eder. Bu kanunun gerekliliklerini yerine getirmeyen yazar ya da yazarlar hakkında IJEPHSS tek taraflı olarak hukuki haklarını korumaya sahiptir. IJEPHSS, her ne kadar bilimsel etik kurallarına uygun hareket etmekte duyarlı davransa da, yayınlanması amacıyla gönderilen çalışmalarda yapılan alıntılar, intihal gibi konularda yazar ya da yazarlar tek taraflı olarak sorumludur. Bu konuda IJEPHSS üzerinde hiçbir kurum, kişi ya da diğer yetkili organlar yaptırım uygulayamaz. IJEPHSS yönetici editörleri ve/veya alan editörleri yazılımı aracılığıyla çalışmalardaki intihal oranlarını kontrol eder ve %20 seviyesinin üzerindeki çalışmalar hakem sürecine alınmadan reddedilir.

Yayın için çalışmasını gönderen yazar(lar), dergi kurallarına uyacaklarını peşinen kabul ve taahhüt ederler. IJEPHSS yayım politikasındaki koşul ve şartlar her bir yazar için aynıdır. Kimse için bu kurallar ve koşullar değiştirilmez.

Telif hakkı formu, www.ijephss.com sitesinden indirilebilmektedir. 

IJEPHSS, bilimsel araştırmaları ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyerek, içeriğine anında açık erişim sunmaktadır. Buna paralel olarak derginin ücretli abonelik sistemi de bulunmamaktadır.

Ancak derginin yayın maliyetlerinin paylaşılması adına, gönderilen makalelerden kabul/red şartına bağlı olmaksızın belli bir ücret talep edilmektedir. Hesap numarası ve diğer bilgiler dergimiz internet sitesinde yer almaktadır (https://ijephss.com/ucret-politikasi/)

Reddedilen çalışmalar için ücret iadesi yapılmamaktadır.

Çalışmanın değerlendirmeye alınabilmesi için dekont örneğinin editor@ijephss.com adresine e-posta ile gönderilmesi gerekmektedir.

International Journal of Economics, Politics, Humanities & Social Sciences – IJEPHSS Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.