EN
TR
KIRGIZİSTAN’I ZİYARET EDEN YABANCI TURİSTLERİN MEMNUNİYET ALGILARI
Öz
Bu araştırmada, Kırgızistan’ı ziyaret eden yabancı turistlerin memnuniyet algıları incelenmiştir. Veriler 203 turistten anket tekniğiyle toplanmıştır. Bulgulara göre; katılımcıların büyük çoğunluğunun %80,3 Kırgızistan’ı başkalarına tavsiye etme konusunda olumlu bir düşünceye sahip oldukları saptanmıştır. Kırgızistan’ı ziyaret eden yabancı turistlerin destinasyon memnuniyet algıları genel olarak değerlendirildiğinde, katılımcıların destinasyondan orta düzeyde memnun kaldıkları tespit edilmiştir. Katılımcıların en fazla memnun kaldıkları konuların “misafirperverlik ve müşteri hizmetleri”, “yeme-içme hizmetleri” ve “konaklama hizmetleri”; en az memnun kaldıkları konuların ise “destinasyondaki tesis ve olanaklardan memnuniyet” ile “yerel taşıma hizmetleri” olduğu belirlenmiştir. Bununla birlikte, destinasyon memnuniyet algısının katılımcıların bazı demografik özelliklerine yaş, meslek, eğitim durumu, medeni durum, aylık ortalama gelir ve katılımcıların destinasyonu ziyaret deneyimlerine destinasyona geliş sayısı, destinasyona seyahatin organize edilme biçimi, destinasyonu ziyaret amacı, destinasyondaki konaklama süresi ve destinasyon hakkında bilgi edinilen kaynaklar göre farklılıklar gösterdiği saptanmıştır.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Albayrak, A. & Özkul, E. (2013). Y kuşağı turistlerin destinasyon imaj algıları üzerine bir araştırma. Turkish Studies, 8(6), 15-31.
- Alegre, J. & Cladera, M. (2007). Analysing the effect of satisfaction and previous visits on tourist intentions to return. European Journal of Marketing, 43(5-6), 670-685.
- Aliman, N. K., Hashim, S. M., Wahid, S. D. M., & Harudin, S. (2014). Tourist expectations, perceived quality and destination image: Effects on perceived value and satisfaction of tourists visiting Langkawi Island, Malaysia. Asian Journal of Business and Management, 3(2), 212-222.
- Aydın, İ., Çelik, Y. & Uğurluoğlu, Ö. (2011). Sağlık personeli çalışma yaşam kalitesi ölçeği: Geliştirilmesi, geçerliliği ve güvenilirliği. Hacettepe Üniversitesi Toplum ve Sosyal Hizmet Dergisi, 22(2), 79- 100.
- Bertan, S. (2010). Pamukkale destinasyonunda termal turizm faaliyetleri ve yöreyi ziyaret eden turistler üzerinde bir uygulama. Sosyal Bilimler Dergisi, (4), 129-137.
- Bertan, S. (2013). Ziyaretçilerin Pamukkale destinasyonunu algılamalarına yönelik bir araştırma. International Journal of Human Sciences, 10(2), 1-20.
- Büyüköztürk, Ş. (2002). Sosyal bilimler için veri analizi el kitabı. Pegem A Yayıncılık: Ankara.
- Ceylan, S. (2011). Destinasyon marka imajı ve Pamukkale yöresinde bir uygulama. International Journal of Economic and Administrative Studies, 4(7), 89-102.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Nisan 2019
Gönderilme Tarihi
-
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2019 Cilt: 15 Sayı: 2
APA
Erdem, B., & Bakkal, S. (2019). KIRGIZİSTAN’I ZİYARET EDEN YABANCI TURİSTLERİN MEMNUNİYET ALGILARI. Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, 15(2), 582-611. https://doi.org/10.17130/ijmeb.2019252112
Cited By
Kırgızistan'ın Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi ve Etkinliğine Yönelik Bir Araştırma
Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
https://doi.org/10.47257/busad.723519
