1- Makaleler İngilizce (US) veya Türkçe dillinde yazılabilir.
2- Dergide yayınlanacak bir makale için kelime sayısı ve referanslar da dahil olmak üzere 4000 kelimeden den az olmamalı ve 8000 kelimeyi geçmemelidir. Bu sınıra tablolar, resimler ve ilgili altyazılar ile alt başlıklar dahildir.
3- Dergi hakemli değerlendirme sürecini kör hakem sistemi ile yürütmektedir. Hakemler makalelerin alanlarındaki özelliklere göre IŞIK JADA Yayın Kurulu tarafından seçilir.
4- Dergimize yayımlanmak üzere gönderilen makaleler, Etik İlkeler ve Yayın Politikası dikkate alınarak hazırlanmış olmalıdır.
5- Dergide makale gönderme, değerlendirme ve yayımlanma aşamalarının hiçbirinde ücret talep edilmez ve yazarlara telif ücreti ödenmez.
6- Dergi yayımının ardından makalelere çevrimiçi erişim sağlayan, açık erişimli bir dergidir.
7- Dergimizde yayımlanmak üzere gönderilen makaleler, derginin makale yazım formatına göre hazırlanmalıdır.
8- Yazarlar, başvurularının başlangıcında aşağıdaki dört dosyayı yüklemelidirler:
Işık JADA_Kapak, yazar bilgilerini içeren kapak sayfasıdır. Kapak sayfası imzalı olmalıdır, taranması kabul edilebilir. Tüm yazarların isimleri, ORCID numaraları, kurumları/kuruluşları (bölüm, fakülte, üniversite, şehir ve ülke) ve e-posta adresleri ile sorumlu yazarın adı ve soyadı, telefon numarası belirtilmelidir. Gönderilen yazı daha önce herhangi bir toplantıda sunulmuş ise, toplantı adı, tarihi ve düzenlendiği şehir belirtilmelidir. Yazar teşekkür bölümüne burada yer verebilir (indirmek için tıklayınız).
Işık JADA_Şablon, makalenin tam metninin yer aldığı bölümdür. Bu dosya, makalenin yayınlanmak üzere kabulüne kadarki tüm editör ve hakem süreçlerinde tek başına değerlendirme kopyası olarak kullanılır (indirmek için tıklayınız).
Işık JADA_Telif Hakkı Devri, Yazar Sözleşmesi ve Beyan Formu, sözleşmenin yer aldığı belgelerdir. Form tüm yazarların isimlerini ve imzalarını içerecek şekilde doldurulup başvuru sürecinde teslim edilmelidir. İlgili belgeye, ana sayfada 'Makale Gönder' butonu ile gönderme süreci başlatıldığında, üst bilgiler girildikten sonra erişim sağlanabilmektedir.
Işık JADA_Benzerlik Raporu, makaleye ait özgünlük raporudur. Makalenin benzerlik oranı (referanslar çıkartıldığında) %15'ten düşük olmalıdır. Kabul edilir benzerlik inceleme yazılımları Ithenticate ve Turnitin’dir. Özgünlük raporlarında oluşabilecek uyuşmazlıklar yazarların sorumluluğundadır.
9- Yüklenen makale dosyaları doc, docx vb. düzenlenebilir uzantıda kaydedilmelidir.
10- Makalenin yapısı şu şekilde olmalıdır: Makale başlığı, yazar bilgileri, özet, anahtar kelimeler, altyazılarıyla beraber tablolar ve resimleri içeren ana metin, kaynaklar.
11- Makalenin başlığı Calibri Bold, 16 punto, tamamı büyük harf olmak üzere iki satırı aşmamalıdır.
12- Özet 250 kelimeden fazla olmamalı ve ayrı bir sayfada İngilizce ve Türkçe dillerinde hazırlanmalıdır. Özet 9 punto büyüklüğünde Calibri olmalı ve satır aralığı 1 olmalıdır.
13- Anahtar kelimeler makalenin içeriğini özetlemeli ve 5 kelimeden fazla olmamalıdır.
14- Ana başlıklar Calibri yazı karakterinde 12 punto kalın (bold) ve tüm karakterleri büyük harflerden meydana gelmelidir. Başlık ve metin arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. Ayrıca ana başlıklar numaralandırılmalıdır.
15- Alt başlıklar Calibri yazı karakterinde 12 punto kalın (bold) ve yalnızca başlığın ilk karakteri büyük harf olacak şekilde yazılmalıdır. Başlık ve metin arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. Yazıdaki tüm başlıklar ardışık ve hiyerarşik olarak (1., 1.1., 1.1.1 şeklinde) numaralandırılmalıdır (referanslar ve teşekkür bölümü hariç).
16- Başlıklar sayfanın son satırı olarak yazılmamalıdır. Başlık sonrası 2 satır metin yazılamıyorsa başlık da sonraki sayfada yer alır. Bir paragrafın ilk satırı sayfanın son satırı, paragrafın son satırı da sayfanın ilk satırı olarak yazılamaz.
17- Makale metni Calibri yazı karakteri ile 10 punto ve satır aralığı 1.15 olmalıdır.
18- Metin içerisinde madde işaretleri ile açıklamadan önce ve sonra 1 satır boşluk bırakılmalıdır. Tüm sayfalar art arda numaralandırılmalıdır.
19- Tablo ve şekiller numaralandırılarak metin içerisinde verilmelidir. Her bir şekil, tablo ve resim yazıldığı bölümdeki başlık ve alt başlık numaralarından bağımsız olarak, metin içerisinde Şekil 1, Şekil 2, Şekil 3, Tablo 1, Tablo 2 ve benzeri şeklinde adlandırılıp sıralanarak numaralandırılmalıdır. Tablo ve şekillerin boyutu okunaklı ve yüksek çözünürlükte olmalıdır (300 dpi). Tablolar imaj olarak değil, düzenlenebilir metin formatında hazırlanmalıdır. Telifli görseller için gerekli izinler yazarlar tarafından alınmalı ve ilgili altyazıda telifler belirtilmelidir.
20- Makalenin sonunda alfabetik düzende bir kaynakça yer almalıdır. Alıntı ve referanslar için referans verme düzeni APA 7 formatındadır. Makalede kullanılan tüm alıntılar için makalenin sonunda referans verilmelidir.
21- Sorularınız olursa lütfen bize isik.jada@isikun.edu.tr adresinden ulaşınız.