Aloe barbadensis Miller (Aloe vera) is a medicinal herb that has been used by ancient cultures for thousands of years because of its wide range of natural therapeutic properties. Aloe vera is used to treat burns and to heal wounds. It also has nutritive properties containing vitamins, minerals, amino acids and enzymes. It is seen that Aloe vera is used as a food additive with high nutritional value in order to increase the quality of food and extend the shelf life. It has also been used as the natural edible film and coating materials. The aim of this study was to give information about the use of Aloe vera as a natural antioxidant and antimicrobial agent in the food industry. Thus in this review study, researches about the use of Aloe vera in the food industry are reviewed.
Aloe barbadensis Miller (Aloe vera); doğal tedavi edici özelliklerinin geniş çaptaki çeşitliliği nedeniyle, eski medeniyetler tarafından binlerce yıldır kullanılan şifalı bir bitkidir. Yanıkların tedavisinde ve yaraları iyileştirmede kullanılan Aloe vera; ayrıca çeşitli vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler içeren yapısıyla besleyici özelliğe de sahiptir. Aloe vera’nın besin değeri yüksek gıda katkı maddesi olarak; gıdaların kalitesini arttırmak ve raf ömrünü uzatmak amacıyla kullanılmasının yanı sıra, doğal yenilebilir film ve kaplama materyali olarak da değerlendirildiği görülmektedir. Bu çalışmada Aloe vera’nın gıda endüstrisinde doğal antioksidan ve antimikrobiyal madde olarak kullanımı hakkında bilgi verilmesi amaçlanmış olup, gıda sanayinde Aloe vera’nın kullanımı ile ilgili son yıllarda yapılan araştırma sonuçları derlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Gıda Mühendisliği |
Bölüm | Derleme Makaleler \ Review Articles |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 20 Mart 2020 |
Gönderilme Tarihi | 8 Mayıs 2019 |
Kabul Tarihi | 18 Temmuz 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 8 Sayı: 1 |