BibTex RIS Kaynak Göster

İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Yıl 2005, Cilt: 2 Sayı: 1, 23 - 35, 01.03.2005

Öz

Kaynakça

  • Demirci, M. ve O.Şimşek, 1997. Süt İşleme Teknolojisi. Hasad Yayıncılık, İstanbul.
  • Demirci, M., Ş. Kurultay ve Ö. Öksüz, 1998. Tekirdağ İlinde İçme Sütü Alışkanlıkları ve Faktörlerin Belirlen mesi Üzerine Bir Araştırma. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.149-157
  • Güneş, E., M. A lbayrak ve B. Gü lçubuk, 2002. Türkiye’de Gıda Sanayii. Tekg ıda-İş Sendikası Eğ itim Yay ını, İzmir, s.85-86
  • Özcan, T. F., Erbil ve E., Kurdal, 1998. Sütün İnsan Beslenmesindeki Önemi. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğler Kitabı, Tekirdağ, s.31-41
  • Özdemir, S., M. Demirci ve C. Özdemir, 1998. Ülkemizde ve Dünyada Pastörize Sütün Duru mu, Önemi ve Kontrolü. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.92-97
  • Şahin, K., S. Andiç ve Ş. Koç, 2001. Van İli Kentsel Alandaki Aile lerin Otlu Peynir ve Süt Ürünleri A lım ve Tüketim Davranışları. Y.Yıl Üniv. Zir. Fak. Tarım Bilimleri Dergisi, 11 (2) s.67-73
  • Yaygın, H. 1998. Okul Sütünün Ülkemiz ve Dünyadaki Uygulamaları. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.42-48
  • Yılmaz, İ. ve M. Demirci, 2001. Ün iversite Öğrencilerinin Beslen me Alışkanlıkları. Dünya Gıda 2001-5, s.83-86
  • Yöney, Z. 1974. Süt Kimyası. A.Ü.Ziraat Fakültesi Yay ınları, Yayın No: 530, Ankara.

İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Yıl 2005, Cilt: 2 Sayı: 1, 23 - 35, 01.03.2005

Öz

Bu araştırmada, İstanbul ilinde dört farklı sosyo-ekonomik grubu temsil eden toplam 1000 kişilik denek grubunun içme sütü tüketim alışkan lıkları belirlen miştir. Araştırma sonuçlarına göre, deneklerin büyük çoğunluğunda düzenli o larak süt içme alışkanlığın ın olmadığ ı, günlük kişi başına 94 ml ve yıllık da 34 litre içme sütü düştüğü saptanmıştır. Ayrıca deneklerin içme sütü hakkında yeterli bilgiye sahip olmad ıkları görülmüştür. Araştırmada dikkat çeken diğer önemli sonuç da, farklı sosyo -ekonomik gruplara dahil deneklerin, yöneltilen sorulara benzer cevap vermele rid ir

Kaynakça

  • Demirci, M. ve O.Şimşek, 1997. Süt İşleme Teknolojisi. Hasad Yayıncılık, İstanbul.
  • Demirci, M., Ş. Kurultay ve Ö. Öksüz, 1998. Tekirdağ İlinde İçme Sütü Alışkanlıkları ve Faktörlerin Belirlen mesi Üzerine Bir Araştırma. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.149-157
  • Güneş, E., M. A lbayrak ve B. Gü lçubuk, 2002. Türkiye’de Gıda Sanayii. Tekg ıda-İş Sendikası Eğ itim Yay ını, İzmir, s.85-86
  • Özcan, T. F., Erbil ve E., Kurdal, 1998. Sütün İnsan Beslenmesindeki Önemi. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğler Kitabı, Tekirdağ, s.31-41
  • Özdemir, S., M. Demirci ve C. Özdemir, 1998. Ülkemizde ve Dünyada Pastörize Sütün Duru mu, Önemi ve Kontrolü. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.92-97
  • Şahin, K., S. Andiç ve Ş. Koç, 2001. Van İli Kentsel Alandaki Aile lerin Otlu Peynir ve Süt Ürünleri A lım ve Tüketim Davranışları. Y.Yıl Üniv. Zir. Fak. Tarım Bilimleri Dergisi, 11 (2) s.67-73
  • Yaygın, H. 1998. Okul Sütünün Ülkemiz ve Dünyadaki Uygulamaları. İçme Sütü Sempozyu mu Tebliğ ler Kitabı, Tekirdağ, s.42-48
  • Yılmaz, İ. ve M. Demirci, 2001. Ün iversite Öğrencilerinin Beslen me Alışkanlıkları. Dünya Gıda 2001-5, s.83-86
  • Yöney, Z. 1974. Süt Kimyası. A.Ü.Ziraat Fakültesi Yay ınları, Yayın No: 530, Ankara.
Toplam 9 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

O. ŞİMŞEK C. ÇETİN B. Bilgin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2005
Gönderilme Tarihi 3 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bilgin, O. Ş. C. Ç. B. (2005). İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 2(1), 23-35.
AMA Bilgin OŞCÇB. İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. JOTAF. Mart 2005;2(1):23-35.
Chicago Bilgin, O. ŞİMŞEK C. ÇETİN B. “İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları Ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 2, sy. 1 (Mart 2005): 23-35.
EndNote Bilgin OŞCÇB (01 Mart 2005) İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 2 1 23–35.
IEEE O. Ş. C. Ç. B. Bilgin, “İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”, JOTAF, c. 2, sy. 1, ss. 23–35, 2005.
ISNAD Bilgin, O. ŞİMŞEK C. ÇETİN B. “İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları Ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 2/1 (Mart 2005), 23-35.
JAMA Bilgin OŞCÇB. İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. JOTAF. 2005;2:23–35.
MLA Bilgin, O. ŞİMŞEK C. ÇETİN B. “İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları Ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 1, 2005, ss. 23-35.
Vancouver Bilgin OŞCÇB. İstanbul İlinde İçme Sütü Tüketim Alışkanlıkları ve Bu Alışkanlıkları Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. JOTAF. 2005;2(1):23-35.