Kırsal
alanlarda faaliyet gösteren yiyecek ve içecek işletmeleri için yöresel mutfak
ürünleri önemli bir çekicilik unsuru oluşturmaktadır. Bu
yüzden bu ürünlerin satınalma süreçleri de işletmelerin başarılı hizmet
verebilmesi için oldukça önemlidir. Yiyecek ve içecek işletmelerinin bu
ürünlerin tedarik süreçlerini başarılı bir şekilde yönetebilmeleri ve
karşılaşılan sorunları en aza indirgemeleri rakipleri karşısında avantajlı
konuma geçmelerini sağlayabilecektir. Bu çalışmada kırsal alanlarda faaliyet
gösteren yiyecek içecek işletmelerinin, yöresel mutfak ürünleri ile ilgili
tedarik süreçlerinden duydukları memnuniyet düzeylerinin belirlenmesi
amaçlanmaktadır. Çalışmanın yöresel mutfak ürünleri sunan yiyecek içecek
işletmelerinin tedarikçileri ile aralarındaki ilişki durumunu göstermesinin
yanı sıra tedarik süreçleri hakkında bilgi verecek olması açısından da önemli
olduğu düşünülmektedir. Nitel araştırma modeli altında gerçekleştirilen
çalışmada, verilerin elde edilmesi için yarı yapılandırılmış mülakat formu
kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen sonuçlar incelendiğinde yerel
tedarikçilerin yiyecek içecek işletmeleri tarafından daha fazla tercih edildiği
ve tedarik süreçlerinden memnuniyet düzeylerinin oldukça yüksek olduğu ortaya
çıkmıştır.
Yöresel mutfaklar yöresel yemekler satınalma süreci tedarikçiler kırsal turizm Mudurnu
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Mart 2017 |
Gönderilme Tarihi | 30 Mart 2017 |
Kabul Tarihi | 20 Ocak 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 9 Sayı: 18 |