Güncel Sayı

Cilt: 2 Sayı: 1, 31.12.2023

Yıl: 2023

Research Article

Reports

Rapor

1. Report of the 2nd Symposium of the Schools of Foreign Languages in the Aegean Region
Prof. Dr. Pınar GÜZEL GÜRBÜZ Manisa Celal Bayar University, Faculty of Sport Sciences 0000-0001-5982-2816
Egzersiz ve Spor Bilimleri, Spor ve Rekreasyon, Spor ve Dinlence İşletmeciliği
Dr. Öğretim Görevlisi Hüsem KORKMAZ Manisa Celal Bayar University School of Foreign Languages 0000-0002-5759-7392
İkinci Bir Dil Olarak İngilizce, Dil Edinimi, Uygulamalı Dilbilim ve Eğitim Dilbilimi , Eğitimde Hazırbulunuşluluk, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi, Lisans ve Lisansüstü Eğitim Programlarının Akretitasyonu
Eğitim

MCBU-IJELS İngiliz dili öğretimi, dilbilim, edebiyat ve çeviribilim alanlarında yapılmış özgün ve yenilikçi araştırmaları bilim ve dil öğretimi dünyasının tüm paydaşlarıyla buluşturmayı amaçlar. 

MCBU-IJELS başta okul öncesi dönemden yükseköğretime kadar İngiliz dili eğitiminin tüm aşamalarında mevcut durumu, sorunları ve olumlu yönleri analiz eden çalışmalar,
İngiliz dili öğretiminin tüm paydaşlarını (öğrenen, öğretmen, akademisyen, yayıncı, müfredat tasarımcısı ve benzeri) ilgilendiren konuları analiz eden çalışmalar,
Türkiye'de ve diğer ülkelerde yabancı dil öğretimi ve öğrenimi için teorik ve/veya pratik modeller öneren, uygulayan ve test eden çalışmalar,
İngiliz dilbilimi ve edebiyat alanında özgün ve alanında yenilikçi araştırmalar,
Çeviribilim (İngilizce) alanında özgün ve alanında yenilikçi çalışmalar başta olmak üzere İngiliz dili öğretimi, dilbilim, edebiyat ve çeviribilim alanlarındaki araştırma makaleleri ve kitap değerlendirmelerini kabul eder. 

MCBU-IJELS'e gönderilecek çalışmalar sunulan Dergi Şablonu'na uygun hazırlanmalı ve gönderilmelidir. Çalışmaların Amerikan Psikoloji Derneği'nin APA7 Atıf Sistemi kurallarına uygun hazırlanması gerekmektedir. Aksi durumda çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

MCBU-IJELS’e gönderilecek çalışmalarda daha önce yayınlanmamış veya yayınlanmak üzere başka bir yere gönderilmemiş orijinal makaleler olmalıdır.
Çalışmalarda yalnızca makaleye entelektüel düzeyde katkıda bulunan yazarlar belirtilmelidir.
Çalışma lisansüstü tezlerden üretilmiş veya daha önceden bildiri olarak sunulmuş ise bu makalede açıkça belirtilmelidir.
Ham veriler, onay formları ve izin formları gibi belgeler editörler veya hakemlerce talep edilmeleri halinde sunulmak üzere hazır bulundurulmalıdır.
MCBU-IJELS açık erişim bir dergi olup, çalışmaların yayın haklarını devralmakla beraber, içerik sorumluluğu yazarlara aittir. 

MCBU-IJELS yazarlardan hiçbir aşamada ve hiçbir suretle makale işlem ücreti, açık erişim ücreti vb. adlarla ücret talep etmez.