Dergi Kurulları

SAHİBİ

EDİTÖR

Prof. Dr. Haldun KURAMA ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Kimyasal-Biyolojik Kazanma Teknikleri ve Cevher Hazırlama

EDİTÖR YARDIMCISI

Prof. Dr. Melih İPHAR ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Bulanık Hesaplama, Maden Mühendisliği, Kazı Mekaniği

ALAN (BÖLÜM) EDİTÖRLERİ

Dr. Öğr. Üyesi Esra N. YOLAÇAN Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkiye
Bilgi ve Bilgi İşleme Bilimleri, Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji, Veri Madenciliği ve Bilgi Keşfi, Yapay Zeka
Doç. Sultan BÜTÜN ŞENGEL ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITY, FACULTY OF ENGINEERING AND ARCHITECTURE, DEPARTMENT OF BIOMEDICAL ENGINEERING, DEPARTMENT OF BIOMEDICAL ENGINEERING Türkiye
Kataliz ve Reaksiyon Mekanizmaları, Biyomedikal Bilimler ve Teknolojiler, Kompozit ve Hibrit Malzemeler, Polimerler ve Plastikler, Nanoteknoloji
Dr. Öğr. Üyesi Gökhan DINDIŞ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkiye
Mühendislik, Elektronik Algılayıcılar, Gömülü Sistemler, Güç Elektroniği, Mekatronik Donanım Tasarımı ve Mimarisi
Prof. Dr. Feriştah ÖZÇELİK ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Endüstri Mühendisliği, Üretim ve Hizmet Sistemleri, Üretimde Optimizasyon
Prof. Dr. Hakan ÖZBAŞARAN ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Türkiye
Doğal Dil İşleme, Memnuniyet ve Optimizasyon, Deprem Mühendisliği, Yapı Dinamiği, Yapı Mühendisliği
Dr. Öğr. Üyesi Uğur SELENGİL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkiye
Kimya Mühendisliği, Atıksu Arıtma Süreçleri, Ayırma İşlemleri, Ayırma Teknolojileri, Çevresel ve Sürdürülebilir Süreçler, Su Arıtma Süreçleri
Prof. Dr. Haydar ARAS Eskisehir Osmangazi University Mechanical Engineering Department Türkiye

Prof.Dr.Haydar ARAS, 1989 yılında makine mühendisi, 1991 yılında makine yüksek mühendisi, 1996 yılında doktor mühendis unvanını alan Haydar Aras, 1997 yılında yardımcı doçent, 2006 yılında doçent, 2012 yılında ise profesör unvanını aldı.
TÜBİTAK Enerji Verimliliği Odak Kurul Üyeliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulu Danışmanlar Kurulu Üyeliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ARGE Sektörü Moderatörlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Bağımsız Denetçiliği ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ARGE Sektörü Komisyon Üyeliği görevlerinde bulunan Prof. Dr. Haydar Aras’ın uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış 100’ün üzerinde makale ve tebliği ile 6 kitap bölümü mevcuttur, Prof.Dr.Haydar ARAS tarafından yapılan bilimsel çalışmalara yapılan atıf sayısı 2393 ün üzerinde olup H indeksi 19 dur.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile diğer bilimsel kurumlarca desteklenen, enerjiden, havacılık Sanayiine kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilerek uygulamaya konulmuş pek çok proje Prof. Dr. Haydar Aras tarafından gerçekleştirmiştir.

Termodinamik ve İstatistiksel Fizik, Yenilenebilir Enerji Sistemleri, Otomotivde Isı Transferi
Dr. Öğr. Üyesi Ersu LÖKÇÜ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Elektrokimyasal Enerji Depolama ve Dönüşüm, Malzeme Karekterizasyonu, Nanomalzemeler
Doç. Dr. Başak GÜÇYETER ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Ekoloji, Sürdürülebilirlik ve Enerji, Mimari Tasarım, Fiziksel Çevre Kontrolü, Yapı Endüstrisi Çalışmaları, Teknoloji ve Sistemleri
Dr. Öğr. Üyesi İlker ÖZÇELİK ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

2010 yılında Syracuse Üniversitesi'nden Elektrik Mühendisliği yüksek lisans derecesini aldım ve 2015 yılında Clemson Üniversitesi, Holcombe Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Elektrik Mühendisliği doktora derecesini aldım. Şu anda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü'nde yardımcı doçent olarak görev yapıyorum. IEEE ve ACM üyesiyim. Araştırma ilgi alanlarım arasında ağ trafiği analizi, ağ güvenliği, yazılım tanımlı ağlar, blok zinciri, akıllı sistemlerde güvenlik ve gizlilik bulunmaktadır.

Bilgi Güvenliği Yönetimi, Ağ Oluşturma ve İletişim, Paralel ve Dağıtık Sistemler, Siberfizik Sistemleri ve Nesnelerin İnterneti, Sistem ve Ağ Güvenliği, Siber Güvenlik ve Gizlilik (Diğer)
Prof. Dr. Seyhan ÖNDER Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkiye
Maden Mühendisliği, Maden Tasarımı, İşletme ve Ekonomisi, Madenlerde İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı

YAYIN KURULU

Prof. Dr. Haldun KURAMA ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Kimyasal-Biyolojik Kazanma Teknikleri ve Cevher Hazırlama
Prof. Dr. Melih İPHAR ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Bulanık Hesaplama, Maden Mühendisliği, Kazı Mekaniği
Dr. Öğr. Üyesi Esra N. YOLAÇAN Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkiye
Bilgi ve Bilgi İşleme Bilimleri, Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji, Veri Madenciliği ve Bilgi Keşfi, Yapay Zeka
Dr. Öğr. Üyesi Gökhan DINDIŞ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkiye
Mühendislik, Elektronik Algılayıcılar, Gömülü Sistemler, Güç Elektroniği, Mekatronik Donanım Tasarımı ve Mimarisi
Prof. Dr. Cenk KARAKURT BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Yapı Malzemeleri
Prof. Dr. Nurgül ÖZBAY BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Türkiye
Enstrümantal Yöntemler, Enerji ve Yakmada Kimyasal ve Termal Süreçler
Dr. Öğr. Üyesi Sıdıka Mine TOKER ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Biyomateryaller, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Metaller ve Alaşım Malzemeleri , Organik Yarı İletkenler

EDİTÖRLER KURULU

Prof. Şeref Sağıroğlu; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesidir. Gazi Üniversitesi Yapay Zeka ve Büyük Veri Analitiği ve Güvenliği Merkez Müdürü görevini yürütmektedir.

Prof. Sağıroğlu, ülkemizde bilgi güvenliği, siber güvenlik ve büyük veri analitiği, güvenliği ve mahremiyeti konularında çalışmalar yapmaktadır. 20’nin üzerinde yayınlanmış kitabı bulunmaktadır. Biri amerikan patenti olmak üzere alındığı ve müracaat aşamasında olan 10’un üzerinde patenti, 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde yayınlanmış makalesi ile 300’e yakın ulusal ve uluslararası yayımlanmış bildirisi ve 9000’in üzerinde atıfı bulunmaktadır. Bilgi güvenliği alanında iki akademik derginin de baş editörlüğünü yapmaktadır.

Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (www.iscturkey.org), IEEE Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (www. ubmk.org), IEEE Uluslararası Makine Öğrenmesi ve Uygulamaları Konferansı (www.icmla-conferences.org), Büyük Veri Analitiği, Güvenliği ve Mahremiyeti Ulusal Kamu Çalıştayı (bigdatacenter.gazi.edu.tr), Ulusal Siber Terör Konferansı (www.siberteror.org), Açık Veri Türkiye Konferansı (www.acikveriturkiye. org), Siber Güvenlik ve Savunma Çalıştayı (www.iscturkey.org), UluslararasıAdli Bilişim ve Güvenlik Sempozyumu (www.isdfs.org) gibi konferansların başkanlığını veya eşbaşkanlığını yürütmüş veya yürütmektedir.

Bilgi Güvenliği Derneği (BGD), Türk Bilim Araştırma Vakfı (TÜBAV), Geleceği Önemseyenler Derneği (GÖNDER) Kurucu Üyesidir. İki dönem, BGD Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TÜBAV Genel Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Kısa bir süre Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevini gibi görevleri yürütmüştür.

Gönüllü olarak pek çok sosyal projeyi de yürütmüş olan Sağıroğlu, TÜBİTAK, Cumhurbaşkanlığı DDO, Avrupa Birliği, BAP gibi Bilimsel Araştırma Projeleri tamamlamış veya yürütmeye devam etmektedir. IEEE gibi ulusal ve uluslararası konferanslarda, Bilgi Güvenliği, Büyük Veri, Siber Güvenlik ve Savunma, Akıllı Şebekeler, Yapay Zeka, Üretken Yapay Zeka, Biyometrik Uygulamalar, İnovasyon Kültürü Oluşturma gibi konularda davetli konuşmacı olarak seminer ve konferanslar vermiş ve vermeye devam etmektedir.

Son dönemde ise ülkemizde yeni alanlarda Türkçe içerik oluşturma konusunda projeler yürütmekte ve özellikle de Yapay Zeka ve Büyük Veri Kitap Serisi, Siber Güvenlik ve Savunma Kitap Serisi, Dijital Okur Yazarlık Kitap Serisi gibi projelere Editör olarak katkı vermektedir.

Prof. Sağıroğlu; Gazi Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, ISACA Ankara Chapter Akademi Koordinatörlüğü, Yükseköğretim Kurulu Siber Güvenlik Çalışma Grubu Üyeliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yazılım Sektörü Çalışma Grubu Üyeliği, BGD Yönetim Kurulu Üyeliği, IPV6Forum Turkey Başkanlığı, IEEE üyeliği, IEEE Biyometrik Görev Gücü Üyeliği, ACM Üyeliği, Avrupa ETSI Standartları Gözlemci Komisyon Üyeliği, AB Projeleri Danışmanlığı, Sektör Proje Danışmanlığı, Futuretech Genel Müdürlüğü gibi görevleri yürütmüş veya yürütmektedir. Havelsan, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, gibi kurumlarda danışmanlık ta yapmış olan Sağıroğlu, şu anda Gazi Üniversitesi Yapay Zeka ve Büyük Veri Analitiği ve Güvenliği Merkez Müdürlüğü ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. 

Sanal Gerçeklik
Prof. Dr. Fatih Onur HOCAOĞLU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Fatih Onur Hocaoğlu Elektrik Mühendisliği Bölümünde görev yapmaktadır. Sinyal İşleme, Enerji Sistemleri ve Yüksek Gerilim alanında bilimsel çalışmaları bulunmaktadır. 

Elektrik Mühendisliği, Elektrik Enerjisi Üretimi (Yenilenebilir Kaynaklar Dahil, Fotovoltaikler Hariç)
Prof. Dr. Serpil EROL GAZİ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Türkiye
Yöneylem Araştırması, Matematikte Yöneylem Araştırması, Çok Ölçütlü Karar Verme, Endüstri Mühendisliği, Stokastik (Olasılıksal) Süreçler, Üretim ve Hizmet Sistemleri, Üretimde Optimizasyon, Risk Yönetimi ve Sigorta, Üretim ve Operasyon Yönetimi
Prof. Dr. Mehmet SALTAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
İnşaat Mühendisliği
Prof. Cahit HELVACI Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye Web
Yerbilimleri
Yer Bilimleri ve Jeoloji Mühendisliği, Genel Jeoloji, Maden Yatakları ve Jeokimya, Mineraloji-Petrografi
Prof. Dr. Yüksel GÜVENİLİR Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Kimya

ÖN KONTROL

Dr. Zuhal CAN Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Ağ Oluşturma ve İletişim
Doç. Yapıncak GONCU ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Biyomedikal Mühendisliği, Kompozit ve Hibrit Malzemeler, Malzeme Mühendisliğinde Seramik, Toz Metalurjisi, Nanomalzemeler
Arş. Gör. Aslıhan KARAŞ ÇELİK ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Endüstri Mühendisliği, Üretim ve Hizmet Sistemleri, Üretimde Optimizasyon
Dr. Arş. Gör. Meltem ERYILMAZ YILDIRIM ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITY Türkiye
Betonarme Yapılar, İnşaat Mühendisliğinde Sayısal Modelleme
Doktora Duru CESUR ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Maden Yatakları ve Jeokimya
Arş. Gör. Fırat YILMAZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Çevresel ve Sürdürülebilir Süreçler, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Polimer Bilimi ve Teknolojileri
Doç. Dr. Hasan Serkan GÖKÇEN Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkiye
Mineral İşleme/Yararlanma, Endüstriyel Hammaddeler, Yer Bilimleri ve Jeoloji Mühendisliği
Arş. Gör. Hakan SERTEL ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITY, FACULTY OF ENGINEERING AND ARCHITECTURE, DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING Türkiye
Akışkan Mekaniği ve Termal Mühendislik, Akışkan Akışı, Isı ve Kütle Transferinde Hesaplamalı Yöntemler (Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği Dahil), Otomotivde Isı Transferi
Dr. Arş. Gör. Işın AKAY ERDOĞAN ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Malzeme Mühendisliği, Metaller ve Alaşım Malzemeleri , Toz Metalurjisi, Malzeme Mühendisliği (Diğer)
Doç. Dr. Başak GÜÇYETER ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Ekoloji, Sürdürülebilirlik ve Enerji, Mimari Tasarım, Fiziksel Çevre Kontrolü, Yapı Endüstrisi Çalışmaları, Teknoloji ve Sistemleri
Arş. Gör. Sergen AŞIK ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Görüntü İşleme, Makine Öğrenme, Büyük Veri, Veri Madenciliği ve Bilgi Keşfi, Yapay Zeka, Bilgisayar Yazılımı, Gömülü Sistemler, Mekatronik Mühendisliği
Dr. Arş. Gör. Isil KILICKAPLAN TOKCAN ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ Türkiye
Kimyasal-Biyolojik Kazanma Teknikleri ve Cevher Hazırlama
Doç. Dr. Nazife Aslı KAYA ESKISEHIR OSMANGAZI UNIVERSITY Türkiye
Endüstriyel Ürün Tasarımı, Ergonomi Tasarımı, Evrensel ve Engelsiz Tasarım, Sürdürülebilir Tasarım, Tasarım Tarihi, Teorisi ve Eleştiri
Son Güncelleme Zamanı: 9.01.2025 12:00:20

20873 13565 13566 15461 13568  14913