Çeviri
BibTex RIS Kaynak Göster

THE KHAZARS AND BYZANTIUM—THE FIRST ENCOUNTER

Yıl 2020, Cilt: IV Sayı: 1, 167 - 217, 24.07.2020

Öz

Akıllarda Bizans-Hazar ilişkilerinin genel yapısı tutulmasına rağmen, ben bu makalede yalnızca dini anlaşmazlık yüzünden bulanıklaşmadan önceki en erken evrelerine değineceğim. Bizanslılar ve Hazarlar ilk ne zaman karşılaştılar? Bu soru Bizans bağlamının çok ötesine gider. Hazarların gizemli ülkesinin konumu, Barsilia’nın kökeninin ve onların gelecekteki ülkelerinin çekirdeği olan Hazar Denizi’nin kuzeybatı bölgesinde ilk ortaya çıkma tarihine ve koşullarına dayanmaktadır. Ben Hazarların genel inanıştan çok daha sonra bölgeye geldiklerini ve ondan kısa bir zaman sonra Bizans ile ortak çıkarlarının keşfedildiğini kanıtlamaya çalışacağım.

Kaynakça

  • Göckenjan, H. and I. Zimonyi, Orientalische Berichte über die V.lker Osteuropas und Zentralasiens im Mittelalter. Die Gayhânî-Tradition, Veröffentlichungen der Societas Uralo-Altaica, Bd. 54 (Wiesbaden, 2001).
  • Kalinina Т.М., Svedenija rannix učënyx Arabskogo Xalifata (Drevnejšie istočniki po istorii narodov SSSR). Teksty, perevod, kommentarii. (Мoscow, 1988).
  • F. Kupfer, T. Lewicki, Źródła hebrajskie do dziejów Słowian i niektórych innych ludów Środkowej i Wschodniej Europy (Wrocław-Warszawa, 1956).
Toplam 3 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Çeviriler
Yazarlar

Constantine Zuckerman Bu kişi benim

Çevirmenler

Alper Geçer

Yayımlanma Tarihi 24 Temmuz 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: IV Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Zuckerman, C. (2020). THE KHAZARS AND BYZANTIUM—THE FIRST ENCOUNTER (A. Geçer, çev.). Oğuz-Türkmen Araştırmaları Dergisi, IV(1), 167-217.